Slobodanu Vučićeviću nagrada Srpske asocijacije menadžera

by Vesna Lapčić

Srpska asocijacija menadžera koja ove godine slavi 18 godina postojanja, tradicionalno je organizovala Junski susret menadžera, na kome je po prvi put dodelila nagradu za celokupno poslovno ostvarenje istaknutom lideru i menadžeru, Slobodanu Vučićeviću, osnivaču i prvom predsedniku SAMa.

 Nagrada za poslovnu izuzetnost otišla je u ruke menadžeru i poslovnom lideru koji je tokom svoje karijere kontinuirano ostvarivao izuzetne poslovne rezultate i postignuća, posebno kada je reč o razvoju poslovanja, pomeranja granica u biznisu, kao i preduzimanju poslovnih iskoraka. Njegov pozitivan uticaj na ekonomiju i poslovne zajednice Srbije i regiona je dugotrajan i značajan, a svojim doprinosom razvoju Srpske asocijacije menadžera i promociji menadžerske struke ostavio je neizbrisiv trag.

Timski rad je najvažniji u svakom poslu, iz tog razloga ovu nagradu posvećujem svim mojim saradnicima“, istakao je Vučićević prilikom primanja nagrade.

Na Junskom susretu u Palati umetnosti Madlena zaokruženi su i sumirani rezultati u prvih šest meseci 2024. i najavljeni planovi za naredni period.

Predsednik SAMa Mihailo Janković ovom prilikom osvrnuo se i na aktivnosti koje su realizovane u prvoj polovini godine, ne samo za članove, već i za širu poslovnu zajednicu. Neke od njih su Forum menadžera posvećen najnovijim informacijama o biznis trendovima, ovoga puta i o budućoj ulozi ljudi u svetu veštačke inteligencije. Predsednik SAMa pomenuo je i inicijativu „Menadžer SAM na dan“ koju SAM realizuje u saradnji sa organizacijom Dostignuća mladih i pod kojom će vodeći menadžeri SAMa ugostiti pobednike takmičenja učeničkih kompanija i pokazati im kako zaista izgleda jedan dan i posao menadžera.

„Želeli smo da učenicima iz srednjih škola pružimo autentični doživljaj radnog dana menadžera, radnog mesta i svih odgovornosti i obaveza koje oni podrazumevaju“ , poručio je Janković.

On je dodao da je ponosan što SAM ove godine obeležava svoje punoletstvo i što SAM postoji i razvija se svih ovih godina.

„Sama činjenica da je iza nas 18 godina rada, sa preko 1,000 aktivnosti i da brojimo preko 500 članova, mene ispunjava ponosom što sam deo ove zajednice, pre svega, dobrih i odgovornih menadžera i lidera.“, ocenio je predsednik SAMa.

Gostima se obratila i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a koja je izjavila da će odgovornost menadžera i kompanija prema životnom okruženju i dalje ostati u fokusu saradnju sa Ministarstvom zaštite životne sredine u narednom periodu u cilju promocije zelene agende, zelene tranzicije, a posebno promocije najboljih praksi kompanija u ovom domenu.

Partneri Junskog susreta bile su kompanije Tehnohemija i Sekopak, a gostima su se obratile i Ivana Uljmanski, predsednica odbora direktora, Tehnohemija i Violeta Belanović, generalna direktorka, Sekopak.

Unapređenje i razvoj menadžerske i šire poslovne zajednice preko deljenja znanja i iskustva, praćenje i  podizanje svesti i aktuelnim trendovima i temama koje dominiraju tržištem i prikazivanje istih kroz različite dinamične formate za širu poslovnu i društvenu zajednicu, ostaju ciljevi Srpske asocijacije menadžera u godini obeležavanja ovog jubileja.

 

 

Related Posts