Schneider Electric donirao solarnu klupu

by Vesna Lapčić

Kompanija Schneider Electric, u okviru još jednog projekta donacije obrazovnim ustanovama u Srbiji, donirala je solarnu klupu učenicima osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Klupa će učenicima pružiti mogućnost da, pomoću solarne energije, pune svoje mobilne uređaje, kao i da imaju pristup bežičnom internetu.

„Schneider Electric zajedno sa Hub-om iz Novog Sada sproveo je čitav niz akcija kojima pokazujemo da podržavamo obrazovanje i da se zalažemo za to da deca imaju bolje uslove za rad i odrastanje. Kao francuska kompanija, ovu klupu smo donirali OŠ „Vladislav Ribnikar“  koja je ogledna škola i u kojoj se od prvog razreda uči francuski jezik“, izjavila je Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.

U godini jubileja, kada obeležava 20 godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori, kompanija Schneider Electric  je realizovala veliki broj društveno odgovornih akcija. U sklopu 20 rođendana organizovan je niz aktivnosti na Elektrotehničkom fakultetu, između ostalog i poseban panel posvećen Ženama u biznisu, koji je organizovan 21. decembra ove godine, a u u cilju promocije inženjerskih zanimanja i razvoja karijere u IT, energetici i inženjerstvu.

Related Posts