Poslovi koje možete raditi uz pomoć mobilnog telefona

by Vesna Lapčić

Razvojem tehnologije danas imamo savremene mobilne telefone čija svrha više nisu samo komunikacija putem poziva i sms poruka, već su njihove mogućnosti brojne i skoro neograničene

Veliki broj korisnika pametnih mobilnih telefona nije ni upoznat sa svim mogućnostima koje oni poseduju i na koje sve načine telefoni mogu da im olakšaju život.

Mi ćemo vam u nastavku predstaviti neke poslove koje možete raditi putem svog mobilnog telefona, a kako ne biste došli u situaciju da vam neki kvar onemogućava rad, tu je i idoktor.rs za vas da se postara da vaš uređaj radi neometano.

#1 Tehnička podrška

S obzirom da se online poslovanje proširilo na sve tipove poslovanja, došlo je i do potrebe za velikim brojem operatera tehničke podrške. Sa što većim brojem korisnika različitih portala, softvera i aplikacija, dolazi i do češćih kvarova, smetnji i problema.

Tu upravo uskače tehnička podrška i korisnicima pomaže u rešavanju problema i otklanjanju nedoumica. Oni  su tu da korisnicima daju odgovore na pitanja i da bolje pojasne i približe rad i funkcionalnost platforme. 

Na ovaj način možete da radite od kuće, stičete nova znanja i poboljšavate svoje komunikacije sa ljudima kroz svakodnevnu komunikaciju sa klijentima. 

Ako ste spremni da naučite tehničke detalje i način funkcionisanja određenih platformi, programa i usluga, posao tehničke podrške je dobar izbor za vas. Ovo je takođe i dobar način da “uđete” u neku kompaniju, a nakon nekog vremena možete i da potražite bolju poziciju unutar iste.

Sve što vam je potrebno jesu: mobilni telefon, dobra internet konekcija i volja i želja za znanjem i napredovanjem.

#2 Istraživanje tržišta

Ako vam nije problem da tokom dana komunicirate sa različitim nepoznatim ljudima, ovaj posao je dobra opcija za vas. Potrebno je da razgovarate sa ljudima i na osnovu razgovara dobijete određene informacije od njih. 

To uglavnom bude istraživanje mišljenja populacije o nekom određenom proizvodu ili usluzi, pa ne morate imati velika predznanja o njima. Pitanja koja dobijete često budu unapred pripremljena, a na vama je da budete ljubazni i komunikativni.

Nakon što ste obavili razgovor sa ispitanikom ili tokom obavljanja razgovora, potrebno je da zabeležite odgovore koje ste dobili, a zatim iste prosleđujete vašim nadređenima. 

Ovo je idealan posao za pričalice, a možete da ga radite i iz svog doma, pa nećete morati putovati gradskim prevozom ili po kišnim danima izlaziti iz topline i udobnosti svoje oaze mira.

#3 Menadžeri društvenih mreža

U današnje vreme ako nisi prisutan online, tvoj biznis ima sve manje šanse da uspe, a mnogi koji nisu shvatili bitnost online prisutnosti su tako ugasili svoje poslovanje. 

Upravo zbog toga je porasla tražnja za menađžerima društvenih mreža. Njihov zadatak je da vode profile na različitim društvenim mrežama, ostvaruju komunikaciju i interakciju sa pratiocima i povećavaju vidljivost i prepoznatljivost preduzeća.

Ovaj posao može da se vode sa mobilnog telefona, a zahvaljujući napretku tehnologije i ovih uređaja, dostupan vam je i veliki broj aplikacija uz pomoću kojih ćete brže obavljati vaše radne zadatke.

Ukoliko ste kreativni, imate znanje u photoshopu i drugim programima manipulacije sa slikama i video zapisima, volite da stvarate i da radite sa bojama, oblicima i tekstom, ovo je idealan posao za vas.

#4 Testiranje aplikacija

Pre nego što aplikacije budu dostupne za preuzimanje od strane korisnika, potrebno je da se one istestiraju i da se pronađu sve moguće greške.

Upravo tu dolazi do potrebe za testerima aplikacija koji svoje radne obaveze vrše preko mobilnog telefona. Ovo je posao budućnosti i sve je veća potražnja za ovim radnim mestom.

Na internetu ima veliki broj različitih platofmi kojima možete pristupiti i započeti svoje zanimanje kao tester aplikacija. Ukoliko ste orijentisani na detalje, lako uočite greške i radoznali ste, ovo je posao za vas. Pronađite platforme za testiranje aplikacija i počnite već danas. 

#5 Časovi stranog jezika

Ukoliko dobro poznajete neki strani jezik, postoji veliki broj platformi kojima su potrebni nastavnici za održavanje online časova. U poslednje vreme je to najčešće u pitanju engleski jezik, a časovi se drže stanovnicima Azijskih zemalja.

Za ovaj posao su vam potrebni: dobra internet konekcija, znanje jezika, prijatnost i ljubaznost, mirno okruženje i dobre slušalice i mikrofon.

Prednosti ovog posla su što možete sami sebi koordinisati vreme i organizovati kada ćete držati časove i koliko časova uopšte želite da držite.

Ne morate samo da držite časove stranog jezika, već možete i da strancima koji žele da nauče srpski jezik držite časove.

Upravo zbog svoje fleksibilnost i mogućnosti rada od kuće ovaj posao je izbor mnogih.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od pomoći i da ćete pronaći neki posao koji ćete moći da radite uz pomoć svog mobilnog uređaja i udobnosti sopstvenog doma. 

U današnje vreme, razvoj tehnologije nam je doneo toliko prednosti, zašto bi se zadržavali samo na dobrim fotkama koje pravi kamera vašeg telefona, kada možete da pokrenete i vodite svoj biznis samo uz pomoć tog pametnog uređaja?

Foto: Pixabay.com

Related Posts