Home BIZ Info Pizza Hut uvela promene za bolje poslovne rezultate

Pizza Hut uvela promene za bolje poslovne rezultate

by Vesna Lapčić

Godina 2020. je bila godina reorganizacije za brend Pizza Hut. Franšizna mreža ponovo raste, a zainteresovani su i za širenje u zemljama ovog regiona, piše Franchising.rs.

Pre više od 60 godina, braća Frenk i Den Karni pozajmili su 600 dolara od svoje majke i odlučili da promene način na koji svet doživljava i konzumira picu. Godine 1958. otvorili su prvi restoran u Vičiti u Kanzasu i nazvali ga Pizza Hut. Razlog za izbor imena bio je prilično prozaičan – na natpisu koji su kupili za restoran bilo je mesta samo za osam slova. Od skromnih početaka, Pizza Hut je izrastao u jedan od najpoznatijih brendova i danas je drugi najveći lanac picerija na svetu. Pod ovim brendom trenutno posluje 17.369 restorana u 110 zemalja, od kojih oko 99% vode primaoci franšize.

Prošle godine, kompanija je, međutim, zabeležila petogodišnji minimum u prodaji, a u periodu od 2019. do 2020. izgubila 7% profita. Čini se ipak da se kompanija vratila u sedlo već 2021. godine, kada je samo tokom prvog kvartala povećala profit za 8% u odnosu na isti period prošle godine. Ispostavilo se da je ovo najbolji kvartalni rezultat kompanije u poslednjih deset godina. Analitičari su saglasni da je to svakako i posledica redizajna brenda, kao i saradnje sa kompanijom „Beyond Meat“, koja je obogatila meni Pizza Hut-a vegetarijanskim obrocima sa ukusom mesa.

Tokom 2020. godine zatvoreno je i više od hiljadu lokacija na globalnom nivou. Suprotno očekivanom, razlog za to nije bila pandemija Kovida, već napor da se restrukturira rad mreže, a fokus preusmeri na ponudu, digitalizaciju i modernizaciju usluge umesto na razvoj mreže tradicionalnih restorana. Kovid je, kako se čini, samo ubrzao ovu tranziciju i zatvaranje restorana na bazi neformalnog obedovanja.

Pod okriljem velikog brenda

U Evropi za sada posluje više od 200 primalaca franšize Pizza Hut-a, a restorani se mogu naći u Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj. Jedini operater i primalac master franšize brenda Pizza Hut za tržišta Srednje i Istočne Evrope je poljska kompanija AmRest. Ona je, naime, 2016. potpisala ugovor i preuzela obavezu da dalje prodaje pojedinačne franšize i tako razvija mrežu restorana u regionu Centralne i Istočne Evrope. Franšizne partnere traži i u zemljama ove regije – Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Preduzetnici koji su zainteresovani za franšizu Pizza Hut-a treba najpre da obezbede kapital od najmanje 125 hiljada dolara za otvaranje restorana. Nude se dva formata – Express i Delivery. Pizza Hut Express je format prilagođen lokacijama u tržnim centrima, bioskopima, na benzinskim pumpama. Ne zahteva veliki prostor – najmanje 40 m2. Drugi format – Pizza Hut Delivery – jeste restoran s mestima za sedenje, ali i uslugom dostave na kućnu adresu. Poželjne lokacije za ovaj tip restorana su centralne gradske zone ili velika stambena naselja koja imaju dobar prilaz za goste i vozače. Zahteva se prostor od 110 do 120 m2.

Primalac franšize će imati obavezu da plati i jednokratnu ulaznu naknadu (za pristupanje franšiznom sistemu), a zatim i da izdvaja po 6% prometa za redovnu mesečnu nakanadu i naknadu za marketing.

„Što se idealnih primalaca franšize tiče, tražimo partnere koji će, u perspektivi, imati potencijala da otvore i vode veći broj restorana“, izjavio je Damian Ribak, globalni direktor franšiznog poslovanja u Pizza Hut-u.

„S druge srane, mi nudimo rešenja za sve opcije – i u slučaju da partner otvara restoran u novom objektu i u slučaju da samo „prevodi u franšizu“ postojeći restoran. Ako se radi o izgradnji i uređenju novog objekta, nudimo niz usluga podrške. Možemo i sami pripremiti lokal, a potom ga prepustiti primaocu franšize ili pružiti podršku prilikom gradnje. Odluka je na partneru“, dodaje Ribak.

„Garantujemo intenzivnu obuku i prenos celokupnog poslovnog znanja, kontinuiranu podršku i koučing po svim ključnim pitanjima poslovanja i marketinga. Obezbedićemo sve digitalne alate koji su danas neophodni za uspešno upravljanje prodajom i poslovanjem“, navodi Ribak.

Autor: Nataša Bogojević

Izvor: Franchising.rs

You may also like