Pančićeva omorika će krasiti dvorišta osnovnih škola

by Vesna Lapčić

Kompanija McDonald’s će tokom 2022. godine donirati 185 sadnica Pančićeve omorike koje će biti zasađene u dvorištima osnovnih škola u osam gradova Srbije u kojima kompanija ima restorane – Beograd, Pančevo, Novi Sad, Subotica, Velika Plana, Kragujevac, Stara Pazova i Niš.

Ovu akciju je pokrenulo Udruženje građana „Festival planeta Zemlja“ povodom deset godina od osnivanja, a sa ciljem da se smanji uticaj na klimatske promene, da se ekosistem podigne na viši nivo, da vazduh bude čist, da društvo i zajednica u kojoj živimo unapredi očuvanje Planete Zemlje.

„Od osnivanja se trudimo da pomognemo školama u Beogradu i Srbiji na različite načine kroz organizaciju stručnih i edukativnih poseta među školama kako u zemlji, tako i u inostranstvu kako bi se razmenila znanja i iskustva, obilaske prirodnim rezervatima, organizacijom više kulturno umetničkih događaja, a sada i ovom akcijom ukrašavanja dvorišta jedinstvenom Pančićevom omorikom. Zahvalni smo na podršci McDonald’su i svim ostalim partnerima na projektu, jer zajedno činimo dobre stvari.” rekao je Aleksandar Srećković iz udruženja “Festival planeta Zemlja”.

„Drago nam je da imamo priliku da se uključimo u ovu akciju, a posebno jer se radi o sadnicama Pančićeve omorike koja se mora očuvati i zaštititi za generacije koje dolaze. Pored svih društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodimo u lokalnoj zajednici više od 30 godina, trudimo se da uvek pronalazimo inovativne načine za smanjenje emisije ugljenika, za odlaganje i reciklažu otpada i očuvanje prirodnih resursa. Zato ćemo u 2022. donirati i zasaditi 185 sadnica Pančićeve omorike u dvorištima osnovnih škola širom Srbije.“ rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

Sadnja Pančićevih omorika je počela u Beogradu i prve sadnice su zasađene u dvorištu O.Š. “Janko Veselinović”, a tokom marta i početkom aprila biće zasađene sadnice u O.Š. “Jovan Dučić”, O.Š. “Marko Orešković” i O.Š. “Đura Jakšić”.

Related Posts