Osiguranje Sberbank osiguralo Kremaljsku palatu; premija 89,5 miliona evra

by Vesna Lapčić

Osiguranje SBERBANK osiguralo je zgrade i imovinu Državne kremaljske palate za ukupan iznos od 8 milijardi rubalja odnosno 89,5 miliona evra, navodi osiguravač u svom saopštenju.

Osiguranje pokriva 25 zgrada i struktura palate, uključujući unutrašnju i spoljašnju dekoraciju, nameštaj, enterijer, scenografiju, kostime, opremu, kancelarijsku opremu.

Kremaljska palata, izgrađena 1961. godine, centralno je pozorišno i koncertno mesto u Rusiji. U zgradi palate ima više od 800 soba, od kojih značajan deo zauzima gledalište sa 6.000 mesta. Državna kremaljska palata jedno je od mesta kulturne baštine u zemlji. Osigurani iznos za zgrade i građevine, zajedno sa komunikacijama i dekoracijom, iznosiće nešto više od milijardu rubalja, ostatak će biti za nameštaj, ukrase, predmete enterijera, kako je objasnio Mihail Volkov, generalni direktor osiguranja SBERBANK.

SBERBANK osiguranje je filijala ruske Sberbanke, specijalizovano za programe osiguranja imovine i ličnosti, osim za životno osiguranje. Uvršcteno je u TOP-10 neživotnih osiguravajućih društava u Rusiji u smislu obima bruto fakturisane premije i ima rejting na ruAA na osnovu skale Expert RA.

Foto: Pixabay.com

Related Posts