Održan mini FINIZ za srednjoškolce

by Vesna Lapčić

U utorak, 5. novembra 2019. godine, održan je MINI FINIZ povodom obeležavanja Međunarodnog dana računovođa. Gosti Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum su bili učenici III i IV razreda, Druge ekonomske škole, Ekonomske škole “Nada Dimić” iz Zemuna i Prve ekonomske škole.

Na početku su se učenicima i nastavnicima obratili prof. dr Goranka Knežević, dekan Poslovnog fakulteta u Beogradu, i prof. dr Lidija Barjaktarović, stalni član organizacionog odbora konferencije FINIZ. Potom, je veoma zanimljivo interaktivno predavanje održao dr Milan Negovanović iz Privrednog savetnika. Tema predavanja bila je “Računovodstvo i porezi u književnosti, filmu i stripu”.

Drugi deo MINI FINIZ-a je bilo takmičenje u korišćenju edukativno-poslovne simulacije Coin & Fund. Tom prilikom su dodeljeni sertifikati studentima koji su se istakli u prethodnom periodu u testiranju, razvoju korišćenju i promovisanju Coin & Fund u nastavnom procesu Univerziteta Singidunum u Beogradu: Nenadu Dimitijreviću (studentu IV godine PFB), Mili Petrović (studentu IV godine PFB), Anđeli Lutovac (student IV godine PFB), Jovani Jovanović (studentu III godine PFB) i Nemanji Skočajiću (studentu III godina PFB).

Takmičarske timove su činili, mentori iz prakse, studenti Univerziteta Singidunum – mentori koji su prošli simulaciju i đaci ekonomskih škola u Beogradu. Mentori iz prakse su bili iskusni stručnjaci u oblasti finansija, revizije, konsaltinga, lanca vrednosti i komunikacija (Ana Begenišić, Adeona Pro Beograd; Đorđe Petrić, The Consilia partners; Dimitrije Stojanović, Delhaize Serbia; Lana Vuković, DXC Technology; Verica Teofilović, Strauss Adriatic Šimanovci; Aleksandra Drenković, ASSECO SEE; Marija Sokić, Elektromreže Srbije; Ivan Kostadinović, Lidl; Đorđe Stepandić, AIK banka; Maja Drobnjaković, BDO Beograd; Aleksandar Plavšin, BusinessIntelligence Institute; Biljana Lazarević, Casa Forte).

Student mentor koji se istakao u korišćenju simulacije, Savo Simić (student I godine PFB) je dobio praksu u kompaniji Casa Forte.

Takmičari srednjoškolci su bili iz Druge i Treće ekonomske škole iz Beograda. Učenici su se pokazali kao sjajni takmičari, koji su zauzeli tri vodeće pozicije na ovom takmičenju. Prvo mesto osvojio je tim Level Up (mentor Đorđe Petrić), drugo mesto tim Fokus (mentor iz prakse Aleksandra Drenković) i treće mesto tim Sincaf (mentor Ana Begenišić).


Related Posts