Nova NLB Komercijalna banka lider u finansiranju zelenih projekata

by Vesna Lapčić

„Strateški cilj NLB Komercijalne banke, koja će 29. aprila ove godine nastati spajanjem Komercijalne i NLB Banke, biće da u narednih pet godina postane vodeća bankarska institucija u Srbiji, ali i apsolutni lider u finansiranju zelenih projekata iz obnovljivih izvora energije“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, na Kopaonik biznis forumu.

On je povodom panela Finansijski sistem – nova normalnost nakon kovida, održanog na programu drugog dana dodao i da se pandemija već posmatra kao prekretnica u evoluciji bankarstva – industrija finansijskih usluga se razvija brže nego ikada ranije.

„Kao jedna od vodećih regionalnih bankarskih grupacija, ali i pionir i jedan od lidera digitalizacije u regionu, NLB Grupa je među prvim bankarskim grupacijama krenula putem transformacije poslovnog modela. U narednom periodu želimo da dodatno digitalizujemo većinu svojih usluga, kako bismo klijentima omogućili da bilo kada i bilo gde, ali i na način koji njima najviše odgovara, posluju sa nama“, dodao je on.

Kopaonik biznis forum je, kao najznačajniji poslovni događaj u regionu, i ove godine uz generalno sponzorstvo NLB Grupe, od 6. do 9. marta na Kopaoniku okupio više od 180 učesnika, koji su kroz više od 30 panela, diskusija i obraćanja diskutovali o najznačajnijim ekonomskim temama u regionu.

 

Related Posts