Home Finews NLB grupa finalista globalnog takmičenja Eye on Innovation Awards

NLB grupa finalista globalnog takmičenja Eye on Innovation Awards

by Vesna Lapčić

Inovativno softversko rešenje regionalne bankarske NLB Grupe Fin-tech arhitektura u srcu tradicionalne banke je u finalu prestižnog globalnog Gartnerovog takmičenja Eye on Innovation Awards, kao jedna od šest najboljih svetskih ideja fokusiranih na IT, upravljanje podacima i naprednu analitiku u finansijama.

Kao jedno od najrelevantnijih globalnih takmičenja u inovacijama Eye on Innovation Awards organizuje se svake godine sa ciljem da  podstakne upotrebu novih tehnologija u finansijskom sektoru.

Ove godine ovaj prestižni događaj okupio je čak 300 finansijskih institucija iz svih delova sveta, a plasman u finale u tako oštroj konkurenciji, potvrda je da NLB Grupa nastavlja put transformacije ka jednoj od najboljih kompanija za IT i analitiku podataka u Jugoistočnoj Evropi.

Softversko rešenje NLB Grupe predstavlja novu fintech arhitekturu u domenu podataka, i podrazumeva korišćenje naprednih analitičkih rešenja koja klijentima obezbeđuju višestruku korist i unapređuju sveukupno poslovanje banke. Rezultati primene su već vidljivi – donošenje odluka u procesu odobravanja kredita je pet puta brže, primena poslovnih pravila ubrzana je čak 30 puta, dok je broj digitalnih korisnika porastao  za 11 odsto.

Pored plasmana u finale prestižnog takmičenja, posvećenost digitalnoj transformaciji i unapređenju svih elemenata IT arhitekture pokazuje i namera NLB Grupe da u Beogradu otvori regionalni IT centar, u kome će stručnjaci za IT i upravljanje podacima razvijati platforme i rešenja za članice Grupe u čitavom regionu.

 

You may also like