Narodna banka dobitnik nagrade „Heroj Beograda“

by Vesna Lapčić

Narodna banka Srbije dobitnik je nagrade grada Beograda – „Heroj Beograda“, koju je Grad Beograd izuzetno ustanovio samo za 2020. godinu.

Nagrada je danas u Skupštini grada dodeljena fizičkim i pravnim licima koji su dali poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti.

Uz Narodnu banku Srbije, dobitnik u kategoriji pravnih lica je Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“.

„Heroji su svi oni koji svoj posao rade predano, bez podsećanja i pozivanja na dužnost. Svi oni koji iza svake odluke, procedure, vide ljude zbog kojih postojimo. Radili smo kao naš platni sistem – neprekidno, kao i bolnice, apoteke, prodavnice, komunalni radnici, policajci, vojnici. Jer je naš moto: sa ljudima, za ljude, za Srbiju čije smo ogledalo“, izjavila je povodom dodele nagrade guverner Jorgovanka Tabaković.

U obrazloženju za dodelu nagrade navedeno je da je Narodna banka Srbije besprekornim funkcionisanjem u vreme pandemije virusa korona sačuvala finansijsku stabilnost u Srbiji.

Na osnovu predloga koje su dali Grad Beograd (građani su svoje predloge dostavljali putem Beogradskog pozivnog centra) i RTV „Pink“, Komisija za izbor nagrade „Heroj Beograda“ na čelu sa epidemiologom Predragom Konom, donela je odluku o dobitnicima nagrade.

Dobitniku nagrade uručuje se statua Pobednika i novčani iznos.

Novčani deo nagrade u skladu sa odlukom guvernera i principima društveno odgovornog poslovanja, koje Narodna banka Srbije poštuje u svom radu, biće doniran u humanitarne svrhe.

Related Posts