Kriptovaluta Ether dostigla rekordnu vrednost

by Vesna Lapčić

Juče je kriptovaluta Ether dostigla vrednost od od 1.439,8 dolara, oborivši svoj rekord iz 2018. godine od 1.439,3 dolara. Međutim, već danas njena vrednost je nešto niža, i iznosi 1.362 dolara. 

Jučerašnji skok vrednosti itera (Ether) usledio je nakon pada njegove alternative bitkoina, koji je beležio neverovatan rast krajem prošle i početkom ove godine. Da podsetimo, bitkoin je nedavno prestigao svoj rekord iz 2017. dostigavši vrednost od 41.900 dolara.

Iako je vrednost itera i dalje značajno manja od vrednosti njegovog glavnog rivala, ova kriptovaluta je zapravo zabeležila godišnji rast vrednosti od 92 odsto, dok je bitkoin imao rast od 27 procenta.

Prema nekim procenama, njegova vrednost bi mogla da dostigne 1.600 dolara, pa čak i 2.600. No, među analitičarima i dalje vlada mišljenje da iter nikada neće uspeti da zaseni slavu svog glavnog rivala, pre svega zato što ima drugačiji sistem funcionisanja.

Ipak, sigurno mu neće odmoći uvođenje nove mreže Ethereum 2.0 koja bi trebalo da omogući brže i sigurnije funkcionisanje ovog sistema. Ranije se dešavalo da on bude zakrčen, odnosno da se zbog gustine saobraćaja značajno uspori brzina transakcija ovom valutom, što se više ne očekuje u toj meri.

Izvor: Coindesk

Related Posts