Konsultantska kompanija Arthur D. Little otvorila kancelariju u Beogradu: Inovacije nezaustavljive u svim sektorima

by Vesna Lapčić

Inovacije se dešavaju u svim sektorima, a najviše se implementiraju u IT industriji, telekomunikacijama, energetici, transportu, ali ništa manje i u finansijskom sektoru. U Srbiji su prisutne brojne inovacije i u sektoru poljoprivrede, rekli su danas stručnjaci konsultantske kompanije Arthur D. Little (ADL) koja je otvorila kancelariju u Beogradu (Srbija).

Kancelarijom će rukovoditi Bela Virag, partner i rukovodilac u kompaniji ADL Austrija, zajedno sa izvršnom direktorkom Milenom Matić koja će biti odgovorna za razvoj lokalnog tržišta. Kancelarija u Beogradu je 43.  i otvorena je u skladu sa planiranim proširenjem globalne mreže kompanije. Naime, u poslednjih pet godina je 20 novih kancelarija otvoreno širom sveta.

Ova konsultantska kuća, osnovana 1886. godine, ostvarila je u prošloj godini rast prihoda od 40 odsto u odnosu na godinu ranije, a plan je da ove godine prihod raste 20 odsto, rekao je Bela Virag u razgovoru sa novinarima. Zanimljivo je da je kompanija još 1911. godine pomogla General Motorsu da pokrene svoju laboratriju za istraživanje i razvoj (R&D lab), a 1966. je pomogla i u osnivanju OPEC-a.

Motiv za otvaranje kancelarije u Beogradu je želja da budu bliže svojim klijentima sa kojima već rade u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana poput Telekoma Srbije, Telenora, EPS-a kao i da šire poslovanje. Osim toga, Virag je rekao da Srbija poseduje fantastične kadrove sa sjajnih univerziteta tako da su otvoreni za privlačenje talenata.

Na putu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji u narednih nekoliko godina, kompanija ADL je u prilici da pomogne i javnom i privatnom sektoru da usvoje nove i inovativne načine rada u periodu pripreme za potpun pristup jedinstvenom tržištu. U prvom redu, cilj kompanije ADL jeste saradnja sa klijentima u sektorima strateškog rasta, uključujući telekomunikacije, finansije, IT, transport i energetski sektor.

Bela Virag, partner i rukovodilac u kompaniji ADL Austrija je izjavio: „Srbija je tržište koje ima veliki potencijal i postaje sve dinamičnije u aktivnoj potrazi za novim načinima rasta i širenja. Kao ekspert za rast pomoću inovativne primene tehnologija, kompanija ADL je u tom smislu savršeni partner organizacijama u javnom i privatnom sektoru. Ono što nas razlikuje od drugih u radu sa klijentima, je način rada   “rame uz rame“, kao sastavni deo njihovog tima, koji se oslanja na naše mnogobrojne međunarodne eksperte u datom segmentu poslovanja. Na taj način im nudimo najbolje moguće rešenje, uz podršku našeg najadekvatnijeg tima, čime uspešno realizujemo potrebe i ambicije naših klijenata.“

 „Otvaranje posebne kancelarije u Beogradu dokaz je posvećenosti kompanije ADL srpskom tržištu koje će nam omogućiti napredak u radu na sinergiji sa lokalnim kompanijama i institucijama. Cilj nam je da unapredimo konsultantsko tržište u Srbiji i ponudimo novu perspektivu našim klijentima kao i onima koji žele da nastave da rade na lokalnom nivou u okviru ovog sektora.“

Milena Matić, izvršni direktor u kompaniji ADL, dodaje: „Ponosna sam na uspehe koje smo postigli u saradnji sa našim klijentima u Srbiji u oblasti telekomunikacija, IT sektoru, energetskom  i državnom sektoru u zadnjih nekoliko godina. Radujemo se prilici da proširimo naše poslovne aktivnosti i na druge oblasti u kojima imamo značajno iskustvo i ekspertizu, kao što su transport, bankarstvo i osiguranje i zdravstvo. Takođe, planiramo i da dodatno unapredimo kancelariju u Beogradu zapošljavanjem lokalnog tima, oslanjajući se na veliku bazu talenata u Srbiji. Nudimo odličnu atmosferu i priliku za rad sa timom izuzetnih ljudi.“

O kompaniji Arthuru D. Little

Arthur D. Little je lider u inovacijama u konsultantskoj industriji, praktično su uveli oblast „menadžment konsalting“, a najčešće rade sa kompanijama koje žele da kombinuju strategiju, inovacije i transformacije u tehnološki intenzivnim i konvergentnim industrijama. Artur D. Little savetuje klijente kako da uspešno posluju na promenljivim tržištima i ekosistemima, pomažući im da oni uspešno vode i oblikuju tu promenu.

„Ideja je da se povežu strategije i strateški rast sa inovacijama i novim tehnologijama“, istakla je Matić.

Arthur D. Little ima kancelarije u velikim poslovnim centrima širom sveta. Ponosni smo što smo partner i pomažemo mnogim kompanijama sa liste Fortune 1000 širom sveta, kao i drugim liderima na tržištu i organizacijama u  javnom i državnom sektoru.

 

Related Posts