Drugi „Finticipate“ forum traga za odgovorom na pitanje: Šta se sve stvarno dešava u dinamičnom svetu finteka Jugoistočne Evrope?

by Vesna Lapčić

Najrelevantnija regionalna diskusiona platforma i fintek konferencija u Jugoistočnoj Evropi „Finticipate“, u organizaciji kompanije New Angles Consulting, održaće se 15. juna 2023. godine u operi i teatru Madlenianum u Beogradu, kao i putem Zoom platforme.

„Finticipate“ forum će po drugi put okupiti neka od vodećih domaćih i međunarodnih imena fintek scene: provajdere BNPL i open-banking rešenja, kompanije koja se bave izradom rešenja za validaciju digitalnog identiteta, tokenizaciju, platne platforme, kripto menjačnice, WEB 3 i AI rešenja, kao i predstavnike tradicionalnih finansijskih tržišta i regulatora. Analiziraće se aktuelni izazovi i trendovi, prikazati postojeći uspešni biznis modeli, raznovrsna tehnološka rešenja i nove ideje regionalnih startapa.

Kraj 2022. i početak 2023. godine pokazao se posebno izazovnim za kompanije koje uvode finansijska i tržišta kapitala u budućnost. Od prevara i hakovanja, do inflacije i finansijske krize, fintek scena je bila izložena ozbiljnim testovima izdržljivosti njihovih biznis modela, tehnoloških rešenja, kao i promenama raspoloženja investitora. S druge strane, regulatori, čini se unedogled odlažu i dorađuju već pripremljena zakonska rešenja nastojeći da, bar delimično, sustignu galopirajuće inovacije, dok neka već primenjena rešenja postaju zastarela.

Ipak, ne treba zaboraviti da fintek rešenja, ne samo da modernizuju način pružanja finansijskih usluga, već ih čine dostupnijim, bržim i jeftinijim za mnoge. Ona su tu da ostanu, samo je pitanje koji modeli i rešenja će se pokazati najizdržljivijim.

Saznajte kakve koristi  i izazove donosi fintek revolucija i šta se zaista događa na fintek sceni Jugoistočne Evrope.

Trenutno je aktuelna super early bird kotizacija, dostupna do 30. aprila po ceni od €250 + PDV. Broj mesta je ograničen, te ne propustite priliku da se registrujete na vreme!

Za više informacija o govornicima i registraciji posetite vebsajt www.finticipate.com ili nas možete pozvati na + 381 11 409 0532. Da biste bili u toku sa najnovijim informacijama o „Finticipate“ forumu, pratite nas i na Instagramu i LinkedIn-u.

Vidimo se na „Finticipate“ forumu!

Related Posts