Domaći tim kreirao aplikaciju DR BOOK koja olakšava zakazivanje lekarskih pregleda

by Vesna Lapčić

Pre nešto više od pola godine domaći tim programera kreirao je aplikaciju DR BOOK, čiji je cilj da ljudima olakša zakazivanje pregleda kod lekara. Sama ideja o pravljenju ovakve platforme nastala je u vreme kada je Marina Erhartič, koja je potom sa svojim timom kreirala DR BOOK, čekala treće dete. Naime, Marina je pokušala da zakaže pregled kod doktora, ali je dobijanje termina bilo jako komplikovano. Uz to, smetala joj je neljubaznost sekretarica, nemogućnost da sama vidi i izabere raspoložive termine kako bi sve uklopila sa svojim obavezama. Razmišljala je na koji način bi ceo taj proces mogao da se unapredi i bude prijatniji po pacijenta.

„Oslanjanje na usmenu reč ili rezultat pretraživanja na Google-u ne može biti jedini odgovor na pronalaženje pravog doktora i termina. Posavetovala sam se sa svojim prijateljem lekarom i tako je zapravo započeto putovanje čiji je cilj bio da pronađemo rešenje koje će na kraju pomoći drugim ljudima u sličnim situacijama“, priča ona za portal Sve o novcu.

Marina Erhartič

Rođena je ideja o DR BOOK-u, platformi koja bi okupila sve pacijente i lekare na jednom mestu.

„Naša vizija je da rezervaciju zakazivanja termina zdravstvenog pregleda kod lekara u privatnoj praksi na teritoriji Srbije i regionu učinimo jednostavnom i brzom kao što je rezervacija hotela ili restorana putem internet”, kaže Marina Erhartič.

Aplikaciju je kreirao domaći tim. Bilo je potrebno godinu dana rada da ona zaživi, ali se i dalje radi na razvoju DR BOOK platforme. Dostupna je na bilo kom uređaju, ali i na interner sajtu www.drbook.rs, a preglede je moguće zakazati sa nekoliko „klikova“. Marina Erhartič kaže da ono što je Booking za turizam je DR BOOK za medicinu i ordinacije. Treba napomenuti da su na platformi prisutne samo privatne klinike.

Dosadašnje interosovanje je, prema njenim rečima, odlično, aplikacija je startovala sa radom 1.06.2020 prošle godine. Za sada posluje na području Novog Sada, a uskoro će biti dostupna i u Beogradu.

“Svakodnevno  nam se pridružuju nove ordinacije i sve više novih korisnika. Za ovu godinu smo napravili i novu strategiju te će biti i novina”, kaže Marina Erhartič.

 

Related Posts