Disney beleži rast pretplatnika, Netflix pad

by Vesna Lapčić

Kompanija Walt Disney je u sredu izvestila da je ukupna pretplata na Disney+ porasla na 152,1 milion tokom trećeg fiskalnog kvartala, što je više od 147 miliona koje su analitičari predviđali, prema StreetAccount-u.

Na kraju trećeg fiskalnog kvartala, Hulu je imao 46,2 miliona pretplatnika, a ESPN+ 22,8 miliona. Zajedno, Hulu, ESPN+ i Disnei+ imaju preko 221 milion pretplatnika za strimovanje. Netflix, koji je dugo bio lider u striming prostoru, imao je 220 miliona pretplatnika, prema poslednjim podacima.

Diznijeve akcije porasle su za više od 6% nakon zatvaranja.

Prostor za striming je poslednjih nedelja bio u stanju preokreta, pošto je Netflix otkrio još jedan pad pretplatnika, a Warner Bros Discovery je najavio promenu u strategiji sadržaja.

Tokom trećeg fiskalnog kvartala Disney+, Hulu i ESPN+ su zajedno izgubili 1,1 milijardu dolara, što odražava višu cenu sadržaja koji nude svojim pretplatnicima. Diznijev prosečan prihod po korisniku za Disney+ takođe se smanjio za 5% u tromesečju u SAD i Kanadi zbog više kupaca koji su koristili jeftinije ponude.

Foto: Unsplash

Related Posts