AON će preuzeti CoverWallet, digitalnu platformu za SME sektor

by Vesna Lapčić

Globalna brokerska kuća Aon postigla je sporazum o preuzimanju kompanije CoverWallet, liderske digitalne platforme za mala i srednja preduzeća za prodaju osiguranja na jednostavniji i razumljiviji način.

Akvizicija koju će sprovesti Aon će, kako veruju u kompaniji, omogućiti pristup globalnom digitalnom tržištu osiguranja za mala i srednja preduzeća vrednom više od 200 milijardi dolara.

Greg Case, CEO Aon-a, rekao je da žele da kombinuju svoju espertizu o podacima, analitici i globalnoj distribuciji sa CoverWallet platformom, a sve u cilju nuđenja veće vrednosti za svoje klijente.

Inaki Berenguer, CEO i suosnivač CoverWallet, rekao je da su svoju platformu, koja je orijentisana na klijenta , kreirali kako bi pojednostavili osiguranje i učinili ga dostupnijim.

CoverWallet su osnovala dva preduzetnika Inaki Berenguer i Rashmi Melgiri. Kompanija danas ima 300 zaposlenih u oblasti inžinjeringa, podataka, digitalnog marketinga, dizajna, poslovanja sa kancelarijama u Njujorku, Ročesteru i Španiji.

Aon je još u maju započeo partnerstvo sa CoverWallet-om u Australiji i tada je najavio da planiraju da prošire partnerstvo na Sjedinjene Američke Države.

Related Posts