Amerikanci najviše veruju kompanijama Google i Amazon

by Vesna Lapčić

Tehnološke kompanije u današnje vreme teško stiču poverenje korisnika, ali ga izuzetno lako gube, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela čikaška istraživačka platforma seoKleriti (seoClarity), prenosi Tanjug.

U istraživanju, u kojem je 1.057 Amerikanaca dalo odgovore na pitanja kojim tehnološkim kompanijama veruju najviše a kojima najmanje, veoma loše je prošao Facebook ali i megapopularna aplikacija TikTok.

Konkretno, 42,6 odsto ispitanika je izrazilo nepoverenje u Facebook naspram 37,8 posto koji imaju poverenje, a što se TikToka tiče, u njega nema poverenje 43 odsto anketiranih, dok 28,1 odsto ima poverenje.

Između navedene dve kompanije na dno se smestio Huawei, u kojeg pođednak procenat ispitanika ima, odnosno nema poverenje – 30,4 odsto, prenosi portal ICTbusineš.

Na samom vrhu je Google, s poverenjem 65,7 odsto učesnika ankete, dok tek 21,2 odsto ima negativan stav. Na drugom mestu je Amazon, koji se može pohvaliti time da jako malo ispitanika gaji nepoverenje prema kompaniji, samo 16,5 odsto, dok joj poverenje poklanja 65,1 odsto Amerikanaca.

Na trećem mestu je Microsoft sa 16,9 odsto nepoverljivih i 63,9 odsto onih koji imaju poverenje, a slede Apple koji uživa kredibilitet kod 62,6 procenata anketiranih, dok mu poverenje uskraćuje samo njih 18,6 odsto. Samsung beleži najmanji procenat nepoverenja – tek 13 odsto, a poverenje u njega ima 62,3 odsto ispitanih.

Duštvena mreža Tviter se takođe našla među malobrojnima na listi koje beleže veće poverenje (42,9%) nego nepoverenje klijenata (31,8%).

Foto: Pixabay.com

Related Posts