Slovenački osiguravači dominiraju u JIE regionu

by Vesna Lapčić

Zavarovalnica Triglav najveći je osiguravač u regiji jugoistočne Evrope pokazuje istraživanje SEE TOP 100 portala Seenews za 2018. godinu. Među prvih deset našla se i jedna srpska kompanija – Dunav osiguranje.

Među deset najvećih osiguravača, čak četiri su slovenačka, i po jedno hrvatsko i srpsko društvo. Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Sava i hrvatsko Croatia osiguranje zadržali su vodeće tri pozicije, koje su držali i 2017. godine.
Oni su na listi ispred rumskog City Insurance SA na četvrtom mestu i još jednog slovenskog društva, Vzajemna Zdravstvena Zavarovalnica d.v.z., na petom mestu.

Zavarovalnica Triglav ubedljivo je najveći osiguravač sa bruto premijom u prošloj godini od 660,2 miliona evra, a Zavarovalnica Sava sa 392,3 mil eura, i Croatia osiguranje d.d. sa 376,5 mil eura značajno zaostaju.

Na devetom mestu uvrstilo se srpsko Dunav osiguranje, koje je u odnosu na 2017. godinu poboljšalo plasman za jedno mesto. Njegova premija iznosila je u 2018. godini 233,9 miliona evra. Sledeći osiguravač iz Srbije koji se našao na listi jeste Generali osiguranje sa premijom 181,8 miliona evra. Sledeći na listi su DDOR Novi Sad koje je zauzelo 24. poziciju sa premijom 101,3 miliona evra, a odmah iza sledi Wiener Stadtische Osiguranje AD sa premijom 98,7 miliona evra.

Related Posts