Zoran i Nikola Anđelković, vlasnici Anđelković AL postali su EY Preduzetnik godine

by Vesna Lapčić

Zoran i Nikola Anđelković, osnivači i vlasnici kompanije Anđelković AL, dobitnici su prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje osmu godinu zaredom. Nagradu pobednicima uručili su predsednik nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Dejanu Blagojeviću, vlasniku kompanije Propulzija u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok su Ivan Perčić i Ksenija Perčić Albunović ispred kompanije Suncokret, odneli priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

„Nagrada EY Preduzetnik godine predstavlja veliku privilegiju, ali i veliku odgovornost. Ponosan sam na to što je stručni žiri u Kompaniji Anđelković Al prepoznao  kvalitetnog kandidata koji može dostojno da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom takmičenju u Monte Karlu. Kompanija Anđelković Al nalazi se u fazi tranzicije u kojoj uskoro sledi i smena generacija, i jako sam srećan što su naša deca već stasala za preuzimanje rukovodećih funkcija u kompaniji.“ istakao je Zoran Anđelković, ovogodišnji nosilac priznanja EY Preduzetnik godine.

„Izuzetno sam počastvovan i srećan što je upravo porodična perspektiva prepoznata od strane stručnog žirija, a naročito sam ponosan što sam ovaj uspeh ostvario sa svojim ocem koji mi je oduvek bio uzor čiju sam ideju vodilju nastojao da pratim.“, dodao je Nikola Anđelković, takođe nosilac priznanja EY Preduzetnik godine za 2019. godinu.

Kompanija Anđelković Al  je porodična kompanija osnovana 2003. godine. Primarna delatnost kompanije je  proizvodnja i promet materijala i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije. Kompanija Anđelković-Al je na tržištu poznata pod brendom Elitherm, i za relativno kratko vreme, postala je pouzdan distributer široke palete proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.  Fabrika prirodno mineralne vode Duboka je najmlađi član kompanije Anđelković Al.

 „Večeras imamo čast da budemo okruženi ljudima koji nisu ustuknuli kada je malo ko verovao u njihove poslovne ideje. Samo u ovoj godini u programu EY Preduzetnik godine učestvovalo je 30 kandidata ispred 24 kompanije koje su ostvarile preko 12 milijardi dinara u prihodima protekle godine , a naš tim proputovao je čitavu Srbiju kako bi sve ove inspirativne priče pretočio u kvalitetne nominacije. Ovih 8 godina programa pokazalo nam je da se vera u ideju i mnogo truda zaista isplati. Drago mi je što mogu da kažem da večeras sedimo sa dve stotine upornih, najupornijih i veličamo njihov uspeh, koji je mnogo više od puke sreće!“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine2019, Zoran i Nikola Anđelković, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Braineering (Nikola Selak i Nemanja Cvetkov), Capriolo (Lajoš Brindza), Kondor (Slaviša Janjušević), Sena (Dragan Senić) i Dragana Janjić i Maja Aleksić Ilić (Vinarija Aleksić).

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Related Posts