Home Finews Vladimiru Vasiću, generalnom sekretaru UBS, uručeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

Vladimiru Vasiću, generalnom sekretaru UBS, uručeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

by Vesna Lapčić
Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos digitalizaciji bankarskog sektora danas je u prostorijama Privredne komore uručeno Vladimiru Vasiću, generalnom sekretaru Udruženja banaka Srbije. Priznanje se u sklopu projekta „Put ka vrhu“ već dvadeset godina dodeljuje uspešnim pojedincima i kolektivima, u realizaciji kompanije Media Invent, Javnog servisa Radio-Televizije Vojvodine i Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Vladimir Vasić, koji Udruženje vodi od početka 2019. godine, dao je veliki doprinos unapređenju bankarskog sektora u Srbiji, promociji digitalizacije u bankarstvu i novih usluga za građane i privredu. Odigrao je važnu ulogu u rešavanju dugogodišnjeg problema kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Tokom vanredne situacije i krize izazvane Kovidom-19, Udruženje banaka je, sa Vasićem na čelu, bilo jedna od najaktivnijih institucija u pružanju podrške građanima i privredi, kroz informisanje o usvojenim merama, izmenjenim režimima rada banaka, moratorijumu na obaveze i garantnoj šemi, navodi se u saopštenju UBS-a.

– Prihvatam ovo priznanje kao ocenu rada Udruženja banaka Srbije, važne institucije koja iduće godine slavi 100 godina postojanja. Takođe i kao priznanje celom timu UBS, bez koga dobri rezultati ne bi bili mogući. Naša misija je da unapređujemo bankarski sistem Srbije i da podižemo finansijsku pismenost građana i to će biti ključne aktivnosti Udruženja u godini u kojoj slavimo veliki jubilej – rekao je Vasić na svečanoj dodeli, povodom uručene nagrade.

You may also like