Visa predstavlja ‘Visa Secure’ – novi program za nesmetano plaćanje i unapređeno iskustvo klijenata na internetu

by Vesna Lapčić

Kompanija Visa, svetski lider u digitalnim plaćanjima, predstavila je Visa Secure (ranije poznat kao Verified by Visa), unapređeni program za povećanje bezbednosti onlajn plaćanja. Visa Secure osmišljena je tako da obezbedi veću zaštitu od zloupotreba, maksimalno olakša postupak plaćanja i poveća procenat završenih kupovina, nudeći bolje iskustvo svim učesnicima.

Visa Secure koristi najnoviju specifikaciju EMV 3-D Secure (3DS), prihvaćenu na nivou čitave delatnosti kao protokol za razmenu poruka radi lakše autentifikacije kupca. Ova specifikacija omogućava kupcima da potvrde svoj identitet kod banke ili bilo kog drugog izdavaoca, prilikom e-trgovine ili onlajn plaćanja bez prisustva platne kartice (CNP). Dodatni bezbednosni sloj pomaže u sprečavanju neautorizovanih CNP transakcija, kao i u zaštiti trgovaca od CNP zloupotreba.  

Visa već skoro 20 godina pomaže onlajn trgovcima i izdavaocima da identifikuju potencijalno prevarne transakcije uz pomoć standarda 3DS. U Srbiji e-trgovina beleži porast od 26 odsto. Kupci očekuju da budu neprekidno povezani putem svojih mobilnih uređaja, kao i to da im trgovci obezbede sigurno i neometano iskustvo plaćanja. Tu na scenu stupa novi program Visa Secure, koji izdavaocima i trgovcima nudi značajna poboljšanja mogućnosti otkrivanja zloupotreba prilikom e-trgovine, a korisnicima kartica lakši postupak plaćanja”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Visa Secure trgovcima pruža unapređenu zaštitu od zloupotreba, time što se izdavaocu dostavlja i do deset puta više podataka, u cilju bolje analize rizika i naprednog donošenja odluka. Na taj način, i trgovci i izdavaoci lakše i delotvornije otkrivaju i izbegavaju zloupotrebe. Kupci dobijaju i prednosti elegantnijeg i doslednog korisničkog iskustva prilikom podjednako bezbednog plaćanja putem mnogobrojnih kanala, poput mobilnog telefona, aplikacije i digitalnog novčanika.   

Ovaj program, koji je dostupan širom regiona Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike (CEMEA), podrazumeva niz pravila i politika kojih treba da se pridržavaju trgovci i izdavaoci, kako bi izvršili autentifikaciju transakcija e-trgovine i potvrdili identitet korisnika kartice pre odobravanja transakcije.


Bazirano na podacima kompanije Visa za 2019. godinu.

Related Posts