Udruženje banaka sa svojim članicama ukupno doniralo sredstva za 50 respiratora

by Vesna Lapčić

Kao društveno odgovorne kompanije, banke u Srbiji donacijama su se priključile borbi protiv epidemije Covid-19 u Srbiji. Direktna finansijska podrška Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje na nivou bankarskog sektora do sada je vredna oko 100 miliona dinara, a pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje.

„Bankarski sektor deli sudbinu građana, privrede i države, i sve banke u Srbiji smatrale su svojom obavezom ne samo da podrže preduzeća i građanstvo, već i i da direktno pomognu nadležne institucije sistema koje se bore za zaustavljanje epidemije u našoj zemlji“, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

U ovom teškom trenutku, donirana sredstva će omogućiti RFZO da obezbedi deo medicinske opreme i materijala koji su neophodni zdravstvenim ustanovama za borbu protiv koronavirusa. „Prepoznavši da je vreme da pokažemo humanost i solidarnost na delu, pozivamo i ostale da se priključe i pomognu koliko je u njihovoj moći“, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.

Related Posts