Home Finews Udruženje banaka sa svojim članicama ukupno doniralo sredstva za 50 respiratora

Udruženje banaka sa svojim članicama ukupno doniralo sredstva za 50 respiratora

by Vesna Lapčić

Kao društveno odgovorne kompanije, banke u Srbiji donacijama su se priključile borbi protiv epidemije Covid-19 u Srbiji. Direktna finansijska podrška Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje na nivou bankarskog sektora do sada je vredna oko 100 miliona dinara, a pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje.

„Bankarski sektor deli sudbinu građana, privrede i države, i sve banke u Srbiji smatrale su svojom obavezom ne samo da podrže preduzeća i građanstvo, već i i da direktno pomognu nadležne institucije sistema koje se bore za zaustavljanje epidemije u našoj zemlji“, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

U ovom teškom trenutku, donirana sredstva će omogućiti RFZO da obezbedi deo medicinske opreme i materijala koji su neophodni zdravstvenim ustanovama za borbu protiv koronavirusa. „Prepoznavši da je vreme da pokažemo humanost i solidarnost na delu, pozivamo i ostale da se priključe i pomognu koliko je u njihovoj moći“, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.

You may also like