U koja tri projekta će Delta holding u naredne tri godine uložiti 800 miliona evra?

by Vesna Lapčić

U naredne tri godine Delta holding će realizovati tri projekta u oblasti nekretnina vredna 800 miliona evra, jedan u Novom Sadu i dva u Beogradu, saopšteno je na današnjoj godišnjoj konferenciji ove kompanije.

Jedan od njih je Delta Iron – projekat vredan 85 milina evra koji će biti realizovan u Novom Sadu. Reč je o poslovnom centru od 40.000 kavdratnih metara i biće, kako je rečeno, jedan od najzelenijih projekata. Između ostalog, pored solarnih elektrana imaće i termalne pumpe.

Delta Land je drugi projekat od 300.000 kvadratnih metara u Bulevaru Despota Stefana, u Beogradu vrednosti 450 miliona evra. Reč je o poslovno-stambenom objekatu koji će biti jedinstven i po tome što će u srcu grada stanari imati pristup dvorištu koje će moći da koriste samo oni.

Biser među projektima, Delta District, kako je rečeno na konferenciji, nalaziće se u srcu Novog Beograda u Bloku 20 i imaće 100.000 kvadrata. Projekat je vredan 250 miliona evra i biće kombinacija poslovno-rezidencijalnog centra koji će uključuti i hotel međunarodnog brenda InteContinental sa 220 soba. Hotelom će upravljati Delta holding, a gradi se sa ciljem da se obogati hotelska ponuda pred EXPO 2027. Na konferenciji je rečeno da će to biti potpuno inovativan projekat koji do sada nije viđe u glavnom gradu Srbije.

 

Related Posts