Trampove investicije u Evropi generišu gubitke

by Vesna Lapčić

Golf klubovi bivšeg američkog predsednika, Donalda Trampa, u Evropi se bore sa gubicima, piše Forbs. Do kraja 2019. gubici su narasli na 90 miliona dolara, a prošla je bila pogubna. Prihodi su opali 63 odsto na tri imanja, pokazuje poslednji finansijski izveštaj.

Prihod na najvažnijem golf terenu, Trump Turnberry u Škotskoj, opao je sa 25,7 miliona dolara na 10 miliona dolara. Na imanju u Irskoj, Trump Doonbeg, prihodi su sa 13,5 miliona dolara pali na manje od pet miliona dolara, a na trećem takođe u Škotskoj, sa 4,3 miliona dolara na ispod 1,5 miliona dolara.

U izveštaju se ne navodi profitabilnost golf terena, ali su gubici, kako se navodi u članku očekivani, budući da su bili zabeleženi i 2019. Tada je prvo imanje imalo gubitak od tri miliona dolara, Doonbeg 1,5 miliona dolara kao i Aberdeen.

Tramp se dugo suočava sa gubicima investicija u Evropi. I pre pandemije, Tramp je potrošio 135 miliona dolara na Turnberry  imanje koje je od 2014. do 2019. generisalo gubitke od 61 milion dolara.

Imanje u Majamiju radi ipak mnogo bolje, i pre pandemije je ostvarivalo profit, a prihodi su bili blizu 80 miliona dolara. Ipak, prošla godina je bila loša i prihodi su sa 77,2 miliona dolara pali na 45 miliona dolara, skoro 40 odsto.

Foto: Pixabay.com

Related Posts