Stetoskop.info dobio nagradu za inovativnost

by Vesna Lapčić

Stetoskop.info je dobio nagradu za inovativnost i uticaj u oblasti izveštavanja o medicini i doprinosu za vreme pandemije izazvane Korona virusom, sa posebnim osvrtom na IBD podcast koji rade sa Udruženjem za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije (UKUKS), na ceremoniji u Rezidenciji ambasade Kraljevine Švedske pod nazivom AFA Award Ceremony u okviru trećeg Innovation Week-a.

Vodeća tema na ovoj nedelji inovacija bila je veštačka inteligencija i njena primena u raznim industrijama. Takođe, predstavljeni su mladi talenti iz mnogih grana nauke. Ideja o povezivanju krunisana je okupljanjem svih onih koji su posvećeni inoviranjem na našem tržištu i kreiranjem novih kontakata za dalji rad.

Stetoskop.info je inovativni startap, odnosno predstavlja med-tech aplikaciju koja štedi vreme lekarima prilikom zakazivanja pacijenata, ali omogućava  i pacijentima da se informišu o lekarima i zakažu konsultacije ili preglede. Nastao je 2007.godine sa željom da bude mesto susreta i povezivanja lekara i pacijenata, kako bi omogućio informacije iz medicinske struke lekarima i svim korisnicima koji traže odgovore na pitanja i stručno mišljenje lekara.

Aplikaciju koristi više od 1000 pacijenata svakog meseca, ostvari preko million poseta mesečno, od kojih je 300.000 iz inostranstva. Na aplikaciji je  registrovano 2500 lekara kod kojih se mogu zakazati konsultacije ili pregledi.

Aplikacija Stetoskop.info je pravi primer ženskog preduzetništva, s obzirom na to da su je osmislile i vode 5 mladih žena, koje ni u ovim izazovnim vremenima nisu odustajale od svoje inovativne ideje. One su od same ideje, osmišljavanja do nastanka i samog održavanja aplikacije jedine koje vode celokupan posao.

Related Posts