EY otvara novi ciklus programa za priznanje EY Preduzetnik godine

by Vesna Lapčić

Danas je revizorsko – konsultantska kompanija EY otvorila deveti konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2020. godine.

Program EY Preduzetnik godine™ na globalnom nivou postoji više od 30 godina, a u Republici Srbiji prvi put je realizovan 2012. godine. Tokom proteklih osam godina realizacije programa, više od 200 preduzetnika borilo se za titule u dve potkategorije – EY Inovativni Preduzetnik godine™ i EY Brzorastući Preduzetnik godine™, kao i za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™ u Srbiji.
Program koji organizujemo sa dugom tradicijom pružio nam je priliku da se upoznamo sa neverovatnim poslovanjem domaćih preduzetnika koji neprestano dokazuju koliko je istinski jak preduzetnički duh u našoj zemlji.

Tradicionalno, pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ u junu 2021. godine. Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

„Preduzetništvo, kao najagilniji deo privrede, još jednom je pokazalo da može da se izbori sa velikim izazovima, čak i situacijama neizvesnim za poslovanje na globalnom tržištu sa kojim smo se suočili ove godine. Zbog toga, još čvršće verujemo u snagu domaćeg  preduzetništva i smatramo da je naš rad na afirmaciji preduzetnika kroz program EY Preduzetnik godine pravi doprinos promovisanju uspeha domaćeg preduzetništva. Verujem da će i ova godina iznedriti kvalitetne kandidate koje ćemo sa velikim zadovoljstvom istaći i na globalnoj preduzetničkoj sceni.“, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2020 odlučivaće nezavisni žiri (sastavljen od drugih preduzetnika koji posluju u Srbiji), a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešće u programu EY Preduzetnik godine ne podrazumeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/kandidatkinja.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine™ najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Na sajtu kompanije EY https://www.ey.com/sr_rs/entrepreneur-of-the-year/serbian nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji https://eoy.ey.com na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

Više informacija o programu EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na  https://eoy.ey.com gde možete naći i prijavni formular.

Related Posts