U Novom Sadu 9. i 10. septembra prvi put održaće se regionalni sajam „Electric Vehicle Days“ koji će okupiti lidere iz auto industrije povećene razvoju vozila na elektro i hibridni pogon koja predstavljaju novo, globalno rešenje za transport ljudi i robe.

Reč je o pionirskom poduhvatu i prvom takvom sajmu u Srbiji, izjavila je Sanja Miković, direktorka manifestacije EV Days iz kompanije Nina media, koji su organizatori zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.
„Osim izlagačkog dela, gde će kompanije predstaviti svoje proizvode, organizujemo i šest panel diskusija o izazovima s kojima se predstavlja ova industrija. Očekujemo i veliki broj studenata za koje smo pripremili i određeni izazov u rešavanju određenih tehničkih zadataka i u saradnji sa kompanijama koje učestvuju na sajmu pobednici će imati određene benefite“, kazala je Mikovićeva na konferenciji za novinare.

EV dejs je osmišljen tako da okupi vodeće svetske kompanije iz oblast automobilske industrije, proizvođače punjača za hibridna i električna vozila kao i automobilskih komponenti.

Pored izlagačkog dela biće održano i šest stručnih panel rasprava na aktuelne teme. Sajam će biti i prilika da studenti tehničkih nauka ostare kontakt sa eventualnim budućim poslodavcima.

Link za više informacija www.ev-days.rs.

Related Posts