Renomirani finansijski magazin „Euromoney“ dodelio Raiffeisen banci titulu „Najbolje banke u Srbiji“

by Vesna Lapčić

Na tradicionalnom godišnjem izboru „Euromoney nagrade za izvrsnost 2021“ (Awards for Excellence 2021), Raiffeisen banka je nagrađena priznanjem za “Najbolju banku u Srbiji”.

“Nagrade uvek dočekujemo s ponosom i uz osećaj odgovornosti. Sada, kada su one priznanje za rezultate ostvarene u godini u kojoj smo se suočili sa pandemijskom krizom – oba osećanja su još izraženija. Ponosni smo na činjenicu da smo potvrdili sposobnost da se prilagodimo, da nastavimo da pružamo vrhunsku uslugu klijentima, čak da je i dodatno unapredimo uvođenjem brojnih inovacija u 2020. Drago mi je da su naši napori i dobri rezultati prepoznati od strane stručne javnosti, a to nam donosi i dodatnu odgovornost da nastavimo isti trend u budućnosti“,  izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Godišnji izbor „Euromoney nagrade za izvrsnost“ uveden je još 1992. godine, kao prvi te vrste u globalnoj bankarskoj industriji. Ove godine stručni žiri magazina imao je težak zadatak da izabere najbolje među do sada najvećim brojem pristiglih aplikacija banaka. Prilikom odlučivanja o najboljima kao osnovne kriterijume u obzir je uzeo kako osnovne pokazatelje poslovnog uspeha, tako i kvalitet i inovativnost ponude, stepen digitalizacije, te kvalitet poslovne strategije u celini.

Pored nagrade dodeljene Raiffeisen banci u Srbiji, “Euromoney” je Raiffeisen Bank International nagradio priznanjem “Najbolja banka u srednjoj i istočnoj Evropi u oblasti upravljanja imovinom klijenata”.

Inače, ovo je treća nagrada koju je Raiffeisen banka osvojila od početka ove godine, nakon dvostrukog priznanja magazina „EMEA Finance“ takođe za najbolju banku u Srbiji, ali i za najbolju banku u oblasti privatnog bankarstva.

 

Related Posts