Poziv za inovativne kompanije da učestvuju u programu ekonomskog razvoja Dubaija

by Vesna Lapčić

Šeik Rašid Bin Ahmed Al Maktum, član vladajuće porodice Dubaija, najavio je da će ponuditi mogućnosti saradnje kompanijama u regionu centralne i jugoistočne Evrope da učestvuju u nacionalnom razvojnom programu Ujedinjenih Arapskih Emirata pod nazivom „Operacija 300 milijardi“.

U martu 2021. UAE su pokrenuli desetogodišnju sveobuhvatnu strategiju, koja ima za cilj da industriju učini motorom održive nacionalne ekonomije. Ovom strategijom Emirati planiraju da se pozicioniraju kao globalni industrijski hab do 2031. godine i da sa sadašnjih 133 milijardi dirhama (36,2 milijarde USD) dostignu 300 milijardi dirhama (81,7 milijardi USD) bruto nacionalnog proizvoda.

 Advokatska kancelarija SOG zadužena je za skrinig kompanija u zemlji i regionu

Kao vlasnik kompanije RAM Investment Ltd. – DXB Holding, šeik Rašid Bin Ahmed Al Maktum angažovao je međunarodni pravni konzorcijum sačinjen od tri vodeće pravne firme da izvrše skrining i savetovanje potencijalnih preduzeća. Tu delatnost će u Srbiji i regionu obavljati avokatska kancelarija SOG iz Beograda, koja je poslednjih godina radila na najznačajnijim investicionim projektima Balkana, na čelu sa osnivačem Milanom Samardžićem. SOG je, pored ostalog, savetovao Etihad Airways o strateškom partnerstvu sa Vladom Srbije od 200 miliona dolara i sticanju 49% udela u nacionalnom avioprevozniku (Air Serbia).

Related Posts