Plaćanje mobilnim novčanicima vam u novembru i decembru vraća novac

by Vesna Lapčić

Svi korisnici Mastercard kartica koji koriste mobilne novčanike od 1. novembra do 15. decembra 2021. imaju priliku da ostvare povrat novca na svoj račun. Potrebno je da izvrše tri ili više plaćanja mobilnim novčanikom u okviru kog je digitalizovana Mastercard kartica, na prodajnom mestu bilo kog domaćeg trgovca u kumulativnom iznosu od minimum 1.000,00 dinara i dobijaju povraćaj iznosa od 1.000,00 dinara na svoj račun.

Digitalizovane kartice  pretvaraju pametne telefone ili satove u uređaj za plaćanje računa i usluga – mobilni novčanik. Da bi se plaćalo mobilnim novčanikom, potrebno je da:

  • Posedujete Mastercard karticu
  • Imate instaliranu aplikaciju banke koja pružu ovu uslugu na svom mobilnom telefonu.
  • Imate uključenu NFC opciju na telefonu
  • Unesete podatke sa kartice u aplikaciju ili odaberite oznaku digitalizuj, koja zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije pretvara pametni telefon u mobilni novčanik.

Plaćanje je vrlo jednostavno, prinošenjem mobilnog telefona u okviru koga se nalazi digitalizovana Mastercard kartica na POS terminal. Zapravo gde god vidite univerzalni simbol za beskontaktno plaćanje i gde ste do sada plaćali platnom karticom, sada možete plaćati karticom digitalizovanom u okviru mobilnog telefona odnosno novčanika. Svako plaćanje mobilnim novčanikom je bezbedno jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona.

Related Posts