Nova članica IO Procredit banke

by Vesna Lapčić

Violeta Ivanković imenovana je za novu članicu Izvršnog odbora ProCredit banke, u kojoj ima bogato 12-godišnje iskustvo, i to na pozicijama šefice Odeljenja za upravljanje rizicima i Odeljenja za internu reviziju.

 Violeta Ivanković, diplomirana ekonomistkinja, ima 22-godišnju karijeru u finansijskom sektoru u Srbiji.

ProCredit timu se priključila 2010. godine, najpre kao šefica Odeljenja za upravljanje rizicima – do 2012. godine, kada je preuzela rukovođenje Odeljenjem za internu reviziju, na čijem čelu je bila gotovo 10 godina.

Osim toga, bila je direktorka Sektora za internu reviziju NLB Komercijalne banke, viša interna revizorka u Raiffeisen banci, kao i stručna saradnica u Sektoru za poslove kontrole banaka u Narodnoj banci Srbije.

Takođe, nakon sticanja licence portfolio menadžera, radila je u industriji penzijskih i investicionih fondova, na uspostavljanju, implementaciji i razvoju poslova investiranja imovine fondova.

Tokom svog rada u ProCredit banci Violeta Ivanković je proaktivno učestvovala u razvoju i implementaciji procedura vezanih za identifikovanje i procenu tržišnih, finansijskih i operativnih rizika, kao i procedura u domenu informacione bezbednosti. U delu interne revizije bila je zadužena za pružanje podrške Upravnom odboru Banke u ostvarivanju ciljeva, obezbeđujući objektivno mišljenje o postojećem sistemu internih kontrola, upravljanju rizicima i rukovođenju procesima.

  • Dosadašnja karijera u ProCredit banci omogućila mi je vrlo opsežan uvid u kompletno poslovanje banke. Kao članica Izvršnog odbora, sa trojicom svojih kolega, trudiću se da u narednom periodu potvrdim i osiguram stabilnu poziciju banke u odnosu na sve kategorije naših klijenata. Takođe, motivisana sam razvojnim strategijama koje za cilj imaju dalju digitalizaciju bankarskih usluga, promovisanje štednje, stimulativnu kreditnu politiku za biznis klijente koji se opredeljuju za održivo poslovanje, kao i za poslovanje u skladu sa svim ESG principima. Za održivu i stabilnu budućnost svih aktera društva neophodno nam je održivo bankarstvo. – izjavila je Violeta Ivanković.

 

 

Related Posts