Modni lanac Orsay definitivno nestaje sa scene – zatvaraju se sve radnje u Nemačkoj

by Vesna Lapčić

Modni lanac Orsay želi da zatvori svojih 197 filijala u Nemačkoj do kraja juna. Oko 1.200 zaposlenih će ostati bez posla, piše RTL.de.

Stvar je definitivno gotova – modni lanac Orsay zvanično nestaje sa scene – i to brže nego što se očekivalo. Zato što će svi butici Orsaya u Nemačkoj biti zatvoreni za samo nekoliko nedelja, preneli su mediji.

Saopšteno je i da će Orsey zatvoriti sve prodavnice u Poljskoj do kraja juna. U Mađarskoj bi već trebalo da je zatvoreno svih 33 prodavnica po ranijoj najavi.

U martu ove godine, iz kompanije saopšteno da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo određen broj prodavnica. Međutim, sada izgleda nema dileme da neće preživeti nijedna. Prve vesti o propasti popularnog brenda pojavile su se još krajem prošle godine.

Inače, Orsey posluje i u Srbiji. Prvo su potrošači pre nešto više od mesec dana bili iznenađeni što ne funkcioniše aplikacija i onlajn poručivanje, dok nisu saznali da matična kuća ima probleme sa solventnošću. U Srbiji Orsay ima devet prodavnica, od kojih je jedna još ranije zatvorena. Na zvaničnom sajtu se kupci pozivaju i dalje da dođu u radnje.

Related Posts