Marbo Product otvorio ambulantu u fabričkom pogonu

by Vesna Lapčić

Kompanija Marbo Product, članica PepsiCo grupe, otvorila je ambulantu za svoje zaposlene u okviru svoje proizvodne jedinice u Magliću. Ambulanta će funkcionisati kao ispostava Doma zdravlja Bački Petrovac, a pokrenuta je sa ciljem očuvanja zdravlja više od 700 zaposlenih, kao i mogućnosti organizacije preventivnih zdravstvenih pregleda svih zaposlenih u krugu fabrike. Projekat otvaranja fabričke ambulante pokrenut je sa ciljem očuvanja zdravlja zaposlenih, ali i dostupnosti preventivnih medicinskih pregleda u krugu fabrike. Nakon rekonstrukcije i opremanja objekta savremenom medicinskom opremom, kao i angažmana budućeg doktora i sestre, ambulanta je počela sa radom i biće otvorena svakog radnog dana od 08 do 16 časova.

„Briga o zdravlju naših zaposlenih uvek je bila prioritet u našoj strategiji, o čemu govori niz značajnih inicijativa usmerenih sa jedne strane ka obezbeđenju bezbednog i sigurnog mesta za rad, a sa druge strane ka prevenciji. Otvaranje ambulante u krugu naše fabrike u Magliću predstavlja krunu naših višegodišnjih napora na unapređenju zdravlja i blagostanja naših zaposlenih. PepsiCo ima niz raznovrsnih benefit programa, od različitih oblika zdravstvenog osiguranja, preko preventivnih pregleda, programa psihološke podrške, do edukativnih radionica i seminara na sve relevantne teme iz oblasti zdravlja. Sigurni smo da će otvaranje ambulante, kao potpun direktan pristup zdravstvenoj zaštiti biti značajan podsticaj za naše zaposlene ne samo u rešavanju akutnih zdravstvenih problema, već u prevenciji budućih oboljenja.“, istakla je Tijana Tadić, senior HR menadžerka kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope, Baltičke zemlje i franšizno poslovanje centralne Evrope.

Moderno opremljena ambulanta zadovoljava sve protivepidemijske standarde i sve zahteve za rad primarne zdravstvene zaštite i izabranih lekara. Ambulanta poseduje čekaonicu, jednu lekarsku ordinaciju i prostoriju za manje hirurške intervencije, a ukoliko se u toku procesa rada javi potreba za ukazivanjem pomoći, zaposleni će od sada moći prvo ovde da se obrate. Zaposlenima se takođe nudi mogućnost da svoje zdravstvene kartone presele u ambulantu Marbo i da upravo tu bude njihov tim izabranog lekara i izabrane sestre.

Marbo Product će u predstojećem periodu u saradnji da doktorom realizovati i edukacije za zaposlene koje za cilj imaju podizanje svesti o prevenciji, dok će u budućnosti organizovati i namenske jednodnevne specijalističke preglede u okviru ambulantne jedinice, kojima se pruža mogućnosti ranog otkrivanja bolesti. Zdravstvena zaštita i promocija zdravog načina života i do sada su bili prioritet kompanije, a osim preventivnih pregleda i zdravstvenih edukacija za zaposlene, od početka pandemije Covid-19 poseban fokus stavljen je na poštovanje strogih mera, ali i na podršku zaposlenima u cilju balansiranja poslovnog i privatnog života, kao i brige o mentalnom zdravlju.

Related Posts