Kula dobija retail park

by Vesna Lapčić

Kompanija Nova Retail Park, počela je izgradnju još jednog retail parka – otvorenog tržnog centra. Posle Uba kamen temeljac postavljen je u Kuli.Nova Retail Park Kula nalaziće se na površini od 5 hektara gde će biti izgrađeno ukupno 15.500 kvadratnih metara komercijalnog prostora. Pored supermarketa, modnih brendova i tehnike, park će ponuditi i propratni sadržaj, restorane, kafiće i dečije igraonice. Veći broj ugovora o zakupu sa domaćim i internacionalnim brendovima je već potpisan, a u narednom periodu očekuje se finalizacija ostalih ugovora.

Završetak radova na izgradnji novog tržnog ćentra, te njegovo otvaranje, najavljeno je za proleće naredne godine. Postavljanjem kamena temeljca u Kuli najavljen je drugi ovakav projekat iste kompanije koji je jedan od za sada planirana četiri. Uskoro počinje izgradnja još dva ovakva parka, u Rumi i u Šidu, a u  toku je proces razmatranja kupovine zemljišta u još dva grada u Srbiji sa istim ciljem.

„Naša kompanija ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i izgradnji komercijalnih objekata, te je ideja o ulaganju u koncept retail parkova u gradovima u Srbiji došla kao logičan sled u razvoju kompanije. Odluka da odaberemo Kulu za naš projekat nije došla slučajno. Mi smo detaljnim istraživanjem tržišta i investicionih potencijala došli upravo do Kule, kao odlične lokacije zahvaljujući svojoj poziciji u regionu i odličnoj povezanosti sa okolnim mestima i gradovima. Pored odlične lokacije, podrška lokalne samouprave je u velikoj meri pomogla u donošenju ovakve odluke”, rekao je  Marko Grujičić ispred kompanije Nova Retail Park.

Related Posts