Kineske banke dale zadatak zaposlenima da prikupe korisnike digitalnih novčanika za juan

by Vesna Lapčić

Kineske banke započele su intenzivniju prodaju digitalnog novčanika za juan, tražeći od radnika da svake godine regrutuju stotine novih korisnika.

Prema pisanju članka iz Šenlijana iz Pekinga, zaposlenima u vodećim bankama kao što  su Industrial i Commercial Bank of China and the Bank of Communications, zajedno sa još četiri državne banke, naloženo je da promovišu digitalne novčanike u juanu i da svako od njih godišnje privuče od 200 do 300 ljudi.

Da bi privukli nove korisnike, zaposleni mogu da ponude neobične sitne poklone, poput „deterdženta za veš, kablova za prenos podataka, držača kartica, kišobrana i maramica“.

Banke će određivati bonuse na određeni period na osnovu broja novih klijenata i promocije digitalne valute centralne banke.

U osnovi su banke primenile šemu podsticaja usmerenu na masovno regrutovanje korisnika novčanika i nagradiće filijale i njihove zaposlene i novčanim bonusima.

Iz perspektive kineske vlade, povećanje korišćenja digutalnih novčanika za juan deo je poteza da se snažnije zadrži tržište finansijskih tehnologija, jer će biti u konkurenciji sa dobavljačima platnih usluga kao što su Alipay i WeChat, koji navodno drže 98% tržišta mobilnih plaćanja u Kini.

Foto: Pixabay.com

Related Posts