Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama sa 100.000 dolara

by Vesna Lapčić

UNICEF Inovacioni fond poziva startap kompanije da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu do 100.000 američkih dolara. Deo sredstava moguće je dobiti u kriptovaluti (bitcoin ili ether). UNICEF ova sredstva obezbeđuje bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a takođe obezbeđuje i mentorstvo.  

Pravo da se prijave imaju startap kompanije koje poseduju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda, i koje  su registrovane u Srbiji i u zemljama u regionu Zapadnog Balkana u kojima se realizuju programi UNICEF-a. Startapi iz Srbije mogu dobiti dodatne informacije na srpskom jeziku,  jer je UNICEF u Srbiji obezbedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.

Prednost pri izboru imaće startap kompanije koje se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica. Finansiranje, međutim, nije ograničeno samo na ove oblasti – u obzir će se uzmati i kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i inovativne  načine koji su široko i globalno primenljivi.

Zainteresovane kompanije mogu da se prijave do 27. jula 2020. godine na sajtu UNICEF Inovacionog fonda (https://form.jotform.com/200516171202135)

Prijavljivanje se sastoji iz nekoliko koraka i moguće je isključivo na engleskom jeziku.  Kompletne informacije o procesu i uslovima prijavljivanja mogu se naći na veb sajtu UNICEF-a u Srbiji: na srpskom https://www.unicef.org/serbia/inovacioni-fond-konkurs-blockchain i na engleskom jeziku  https://www.unicef.org/serbia/en/innovation-fund-open-call-blockchain

Kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtevom da dostave detaljniju ponudu.

Detaljnije o konkursu govoriće se i na vebinaru koji UNICEF organizuje 9. jula 2020.  u 15 časova. Zainteresovani timovi mogu da se prijave ovde

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate: Vladimir Trkulja, UNICEF u Srbiji, e-mail:  vtrkulja@unicef.org

Related Posts