Dunav osiguranje nastavlja podršku projekta „S Tamarom u akciji“

by Vesna Lapčić

Tokom višegodišnjeg partnerstva Kompanije i projekta “S Tamarom u akciji”, koje je ušlo u petu godinu, “Dunav osiguranje” je učestvovalo u renoviranju 116 kuća socijalno ugroženih porodica koje žive na teritoriji cele Srbije. Na taj način, Kompanija je pomogla da više od 700 ljudi, od kojih je oko 470 dece, dobije daleko bolje životne uslove, osiguravši usput oko 9.300 m2 adaptiranog stambenog prostora. U okviru ovog projekta, svako domaćinstvo je dobilo osiguranje “Čuvar kuće”, dok porodice na teritoriji Kosova i Metohije dobijaju polise životnog osiguranja.

Pored renoviranja domova, Kompanija je zajedno sa Tamarom Grujić i ‘akcijašima’ učestvovala i u obnovi i rekonstrukciji više osnovnih škola, stvarajući na taj način bolje uslove za obrazovanje dece, posebno u seoskim sredinama, i to u selu Knić kod Gruže, Mečkovac kod Vranja i Izvor kod Pirota. Pored podrške u nabavci materijala za renoviranje, najmlađima su darovane igračke, garderoba, sportska oprema i sve one potrepštine koje ih mogu usrećiti na putu odrastanja.

Humanost projekta i podrška mališanima, posebno su bili značajni kroz donacije Kliničkom centru Kragujevac, za ugradnju lifta na klinici za pedijatriju, kao i zajedničkom renoviranju kuće Udruženja NURDOR, namenjene oporavku dece obolele od raka. Na taj način, omogućeno je da mali – veliki borci i njihovi roditelji dobiju mesto za boravak i ozdravljenje.

Kompanija “Dunav osiguranje”, kao odgovoran prijatelj, još jednom je potvrdila svoju bezrezervnu podršku društvenoj zajednici i da ostaje i u narednom periodu prijatelj i oslonac onima kojima je pomoć najpotrebnija, doprinoseći tako stvaranju lepšeg i humanijeg društva.

Related Posts