DDOR osiguranje i Galerija Matice srpske potpisali sporazum o saradnji

by Vesna Lapčić

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji DDOR osiguranje i Galerija Matice srpske nastavljaju uspešan zajednički rad na promociji srpske kulturne baštine i odgovornog odnosa prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici. Vodeću osiguravajuću kuću u Srbiji i vodeću muzejsku ustanovu povezala je izuzetno razvijena svest o saradnji i međusobnoj podršci usmerena ka stvaranju i unapređenju kvalitetnih uslova života i rada građana.

Prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji, dr Tijana Palkovljević-Bugarski je izjavila: „Galerija Matice srpske kao ustanova duge tradicije istinski veruje u snagu partnerstva i zajedništva. S toga, svoje partnere pažljivo biramo i sa njima zajednički kreiramo projekte dugog trajanja i obostranog značaja. DDOR je osiguravajuća kuća sa kojom delimo, ne samo trg na kome se nalaze naše zgrade, nego delimo i zajedničke vrednosti o značaju očuvanja i prezentacije kulturnog nasleđa. Istovremeno, prepoznajemo i važnost ulaganja u kvalitet života zajednice kroz kulturu, umetnost i savremeno stvaralaštvoˮ, i dodala „Iskreno verujemo da ćemo u narednim godinama zajednički realizovati zapažene izložbe i projekte, posebno u godini kada će Novi Sad biti evropska prestonica kulture, na ponos naših kompanija ali i građana Novog Sada.ˮ

U svom obraćanju, dr Đorđo Markeđani je rekao: „Pored naše jasne poslovne misije, mi u DDOR-u verujemo u kreativnost i inovativnost u svakom segmentu svog prisustva i rada. Iz tog razloga, uz činjenicu da rukovodstvo obe institucije neguje izuzetne međusobne odnose, kao lideri na tržištu osiguranja i deo snažne međunarodne grupe Unipol, potpuno je prirodno da i formalno potvrdimo našu već postojeću uspešnu saradnju sa Galerijom Matice srpske, vodećom institucijom kulture u Srbiji. Nadamo se novim velikim zajedničkim uspesima poput projekata „Inspirisani Italijomˮ ili Međunarodne konzervatorske konferencije o čišćenju slika – „Cleaningˮ. Takođe, iskreno cenimo napore stručnjaka Galerije Matice srpske na pripremi kataloga naše kolekcije umetničkih dela. Svi u DDOR-u se iskreno radujemo ovom partnerstvu.ˮ

Dva prepoznatljiva simbola Novog Sada, udružuju se u pripremi i realizaciji kvalitetnih i raznovrsnih umetničkih programa i kulturnih sadržaja koji će se predstaviti u okviru programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“. Poseban akcenat je na međunarodnim izložbama kojima će se ukazati na značaj i vrednosti srpske umetničke baštine, kao i na njenu pripadnost evropskom kulturnom modelu i prostoru. Istovremeno stručnjaci Galerije obrađuju umetničku zbirku koja je sakupljena u okviru kompanije DDOR i prezentovaće je javnosti u narednoj godini.
Pored zajedničke brige o kulturnim vrednostima, DDOR osiguranje i Galerija Matice srpske dele i zajednički prostor na Trgu galerija, koji se prepoznaje kao buduće mesto umetničkog okupljanja i promocije kulturnih vrednosti.

 

Related Posts