Amazon upozorio kupce da deinstaliraju Honey kojeg je PayPal nedavno kupio za 4 mlrd $

by Vesna Lapčić

Baš tokom praznika, kada je šoping groznica na maksimumu, Amazon je upozorio neke korisnike da brouzer Honey možda podleže „bezbednosnom riziku“. PayPal je inače platio 4 milijarde dolara za star-up Honey koji je radio sa Amazonom od kada je osnovan 2012. Ovo je ujedno prvo Amazonovo upozorenje u vezi sa bezbednošću star-up-a Honey.

Mnogi korisnici Twitera postavljali su post upozorenja koje su dobili od Amazona da Honey prikuplja podatke, istoriju posete sajtova, fotografije i da bi ga trebalo deinstalirati odmah po prijemu upozorenja.

PayPal je kupio start up Honey u decembru prošle godine za četiri milijarde dolara. Reč je o star up kompaniji koja korisnicima, kojih je već 17 miliona, omogućava da pretražuju kupone i popuste dok potrošači kupuju onlajn.

Portparol Amazona je izjavio za CNBC da moraju da upozore svoje korisnike ukoliko neko o njima prikuplja podatke bez prethodnog odobrenja.

S druge strane portparol Honey je izjavio da nikada nisu predstavljali nikakav bezbednosni problem te da koriste podatke koji samo pomažu potrošačima da pametno troše svoj novac i od toga imaju benefite te da se u svemu pridržavaju politike privatnosti. Naveli su i da Honey nikako ne prodaje podatke koje na taj način prikupi o svojim korisnicima, prenosi CNBC.

Related Posts