Za četiri godine DHL će isporuke obavljati sa najmanje 70 odsto električnih vozila u Srbiji

by Vesna Lapčić

DHL je ove godine počeo da obavlja isporuke u Srbiji i električnim vozilima, kako bi se dodatno smanjio uticaj na životnu sredinu, a plan je da se u naredne četiri godine pošiljke isporučuju sa najmanje 70 odsto električnih vozila, saopštila je ova kompanija povodom obeležavanja 30 godina poslovanja u Srbiji.

DHL ima za cilj da primenom tehnološki najsavremenijih rešenja, do 2050. godine postigne logistiku nulte emisije štetnih gasova.

Direktor kompanije DHL Srbija, Fionn Herriott naglasio je da će se u Srbiji raditi na postavljanju novih usluga, i to već u 2022. godini, kad će biti omogućena dostava u toku jednog dana u zemljama u regionu.

“Na putu ostvarenja naše strategije održivosti ‘Mission 2050: Zero Emissions’, u transportnu flotu uveli smo električna vozila i u ovom segmentu nastaviće se kontinuirana ulaganja, investicije i unapređenja. Smanjenje emisije štetnih gasova ostaće i dalje jedan od primarnih ciljeva kompanije u Srbiji, kao konstruktivnog člana zajednice u kojoj posluje. U sklopu sa proklamovanom misijom, zaposleni svake godine učestvuju u akcijama sadnje drveća i aktivno doprinose očuvanju okoline”, zaključio je Herriott.

Više hiljada posađenih stabala u Srbiji u prethodnih 30 godina, potvrda su posvećenosti zaposlenih očuvanju životne sredine, ali i obaveza da se nastavi sa društveno odgovornim akcijama sa ciljem da zajedničkim delovanjem utiču na povećanje pošumljenih teritorija u našoj zemlji.

DHL je još 1991. godine, kad je osnovana kompanija u Beogradu, zahvaljujući revolucionarnim rešenjima u transportu u ovom delu Evrope, dobio prvi carinski referat za međunarodne ekspresne pošiljke, sopstveni avion za transport robe, kao i prvi magacin sa TAPA sertifikatom.

Related Posts