Wiener Städtische osiguranje dobitnik priznanja „Dobročinitelj“

Foto arhiva WSO, autor Nemanja Gajin / N. G

by Vesna Lapčić

Kompanija Wiener Städtische osiguranje je dobila priznanje „Dobročinitelj” za društveno odgovorne aktivnosti sprovedene tokom 2021, 2022. i 2023. godine. Inicirajući sopstvene programe ili u partnerstvu sa organizacijama i zajednicom, kompanija je sprovodila uspešne humanitarne, ekološke i edukativne akcije, a značajan doprinos dala je u oblasti kulture i umetnosti.

Osim finansijske podrške u realizaciji brojnih projekata, kao posebno značajan ocenjen je program  korporativnog volontiranja „Lanac dobrote“, koji od 2011. godine sprovode zaposleni Wiener Städtische osiguranja, posvećujući jedan dan u godini volonterskim akcijama. Oni su do danas sproveli brojna dobročinstva starajući se o dobrobiti zajednice u kojoj žive i rade. Humanitarne i druge akcije koje Wiener volonteri pokreću posvećene su socijalno osetljivim grupama ali i najširoj zajednici jer doprinose podizanju svesti o važnim temama kao što su socijalna inkluzija, zaštita životne sredine i održivi rast.

„Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo jedna je od ključnih vrednosti naše kompanije. Posebno smo ponosni što je naša podrška značajnim humanitarnim i drugim projektima praćena i ličnim angažovanjem zaposlenih kroz naš projekat korporativnog volontiranja “Lanac dobrote“. Ovaj program godinama nas podstiče da podižemo nivo našeg korporativnog i ličnog aktivizma oko značajnih društvenih tema i pomažemo pojedincima i grupama iz našeg neposrednog okruženja. Svaki zaposleni je učinio dobro delo u svojoj lokalnoj zajednici za poslednjih 13 godina koliko program postoji, a samo u poslednje tri godine je 1.400 volontera sprovelo preko 70 akcija i ovo priznanje je odličan motiv da nastavimo da negujemo dobro činjenje i nižemo karike našeg „Lanca dobrote“ – istakla je Svetlana Smiljanić, članica Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja, prilikom dodele priznanja.

Cilj dodele priznanja “Dobročinitelj” je prepoznavanje organizacija u Srbiji koje ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, čuvaju životnu sredinu, ali i pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

 

Related Posts