Vlastimir Vuković, NLB Komercijalna: Kreditne politike idu u pravcu održivog poslovanja

by Vesna Lapčić

Transformacija tradicionalnih poslovnih modela više nije pitanje izbora, već dugoročnog opstanka. Svi sektori, a najviše bankarski, moraju da se prilagode izazovima koje svako vreme nosi, jer je to jedini način da opravdamo veliku odgovornost koja nam je poverena“, istakao je predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, Vlastimir Vuković, na tradicionalnom bankarskom panelu, koji je pod nazivom „Bankarski sektor: Šta mogu biti negativne posledice ekonomske krize“ održan na jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu.

On je dodao i da je NLB Komercijalna banka tokom prošle godine, u skladu sa aktuelnom krizom, odlučila da pruži snažnu podršku i finansira projekte koji povećavaju energetsku efikasnost i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora – od vetro parkova, preko biogasnih postrojenja, pa sve do solarnih projekata, gde se tek očekuje značajniji razvoj.

„Na taj način, uspeli smo da podstaknemo značajne uštede u potrošnji energije, koja je u ovom trenutku ne samo deficitarna, već njena proizvodnja u našoj zemlji narušava životnu sredinu i ograničava resurse za buduće generacije. Takođe, kao sistemska banka u Srbiji, NLB Komercijalna banka je u prošloj godini obezbedila snabdevanje električnom energijom iz potpuno obnovljivih izvora, i tako smanjila svoj karbonski otisak za čak 6.000 tona. Prešli smo na bespapirni proces nabavke, a pred nama je selidba u novu centralnu i potpuno zelenu zgradu, instalacija solarnih panela, kao i zamena celokupnog voznog parka električnim i hibridnim automobilima. Usvojili smo nov način razmišljanja i rada, i tako postavili čvrste temelje za još ozbiljnije promene“, rekao je Vuković.

Pored navedenog, NLB Komercijalna banka je prilagodila i svoje kreditne politike, kako bi klijente usmerila u poželjnim pravcima delovanja, odnosno održivog poslovanja i razvoja.

NLB komercijalna banka je ove godine generalni sponzor 30. jubilarnog Kopaonik biznis foruma, čime je, kao nova članica NLB Grupe, nastavila tradiciju snažne podrške najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu.

 

Related Posts