Udo Muler, Aircash: Ulaskom na tržište Srbije ćemo olakšati upravljanje finansijama

by Vesna Lapčić

U dinamičnom fintek sektoru, unapređenje korisničkog iskustva i lokalizacija usluga ostaju od suštinskog značaja. Neprekidno radeći na zadovoljenju potreba korisnika i pružanju vrhunske usluge, industrija je potpuno spremna za saradnju i proširenje, kaže na početku razgovora za portal Sveonovcu, Udo Muler, predstavnik fintech kompanije Aircash – platforme dizajnirane za sve tipove plaćanja sa mnoštvom usluga koje se konstantno unapređuju i brojčano povećavaju.

Aircash aplikacija dolazi iz Hrvatske, ali je već osvojila zemlje Evropske unije, a vlasnici su najavili ulazak i na tržišta van EU, pa i u Srbiju. Šta će to novo tržištu doneti ova aplikacija otkriće nam upravo Udo Muler.

Za početak, da li nam možete dati pregled osnovnih usluga koje nudi Aircash digitalni novčanik?

Aircash je “super app“, dizajnirana za sve tipove plaćanja. Prostije rečeno, to je paket usluga usmerenih ka gotovinskim i novčanim transakcijama unutar jedne aplikaciije. Osnovne usluge Aircash-a, koje vaše finansijske transakcije pojednostavljuju i čine ih sigurnim, su:

Dopuna gotovinom: Korisnici mogu lako dopuniti svoj Aircash nalog i to na različite načine: uplatom  gotovine, transferom sa računa u banci, uplatom sa kreditne/debitne kartice kao i drugim podržanim izvorima.

Podizanje gotovine: Aircash omogućava korisnicima da podignu gotovinu sa svog digitalnog novčanika na brojnim bankomatima ili partnerskim maloprodajnim objektima unutar EU.

Aircash Mastercard: Korisnici mogu dobiti Aircash Mastercard platnu karticu, koja im omogućava da obavljaju kupovine u prodavnicama, onlajn. Ovo donosi pogodnosti tradicionalne debitne kartice, povezane sa vašim Aircash nalogom.

Onlajn kupovina: Aplikacija podržava neometanu onlajn kupovinu na bilo kojoj platformi za e-trgovinu direktno iz vašeg Aircash novčanika.

Kupovina unutar aplikacije: Aircash podržava različite opcije za kupovine unutar aplikacije.

  • E-vinjete: Putem aplikacije korisnici mogu kupiti elektronsku vinjetu za putarine
  • Karte za autobus i trajekt: Aplikacija omogućava jednostavnu kupovinu karata za prevoz, uključujući i karte za autobus i trajekt
  • Telekom vaučeri: Korisnici mogu kupiti telekomunikacione vaučere za dopunu i druge telekomunikacione servise
  • Transfer novca: AirCash je sigurna i efikasna platforma za transfer novca, kako u zemlji tako i u inostranstvu

Upravo ove osnovne usluge čine Aircash fleksibilnom i jednostavnom aplikacijom za upravljanje različitim tipovima finansijskih transakcija na jednom mestu.

Po čemu se Aircash razlikuje od ostalih digitalnih novčanika i platformi za plaćanje na tržištu?

Aircash se razlikuje od drugih digitalnih novčanika po tome što omogućava dopunu gotovinom, podizanje gotovine, instant transfere i posebno prilagođena prodajna mesta za svako tržište. Na primer, korisnici mogu dopuniti svoje novčanike na više od 200.000 POS lokacija u Evropi gotovinom, čime on postaje dostupan čak i onima koji nemaju otvoren račun u banci niti platnu karticu banke. Osim toga, Aircash novčanik omogućava jednostavno podizanje gotovine na bilo kom bankomatu koristeći Aircash Mastercard i dozvoljava instant dopunu novčanika bez naknada za korišćenje platne kartice. Pored toga, postoje prilagođena  prodajna rešenja za različita tržišta koji zadovoljavaju potrebe svakog korisnika. Jednostavan za korišćenje i pristup, čak i za one bez pristupa tradicionalnim bankarskim rešenjima, Aircash nudi jednostavno i pouzdano finansijsko rešenje.

Koje korake ste preduzeli kako biste obezbedili korisničko iskustvo na Aircash platformi? Kako Aircash štiti podatke i transakcije korisnika od potencijalnih sajber pretnji?

Sa pet godina iskustva u EU, Aircash pruža besprekorno korisničko iskustvo i vrhunsku sigurnost. Imamo licencu i usklađeni smo sa svim propisima EU, uključujući GDPR. Naša platforma koristi najmoderniju tehnologiju i veštačku inteligenciju kako bi zaštitila podatke i transakcije korisnika, spajajući lakoću korišćenja i najjače sigurnosne mere i end-to-end enkripciju. Naše odeljenje za veštačku inteligenciju posvećeno razvija napredne tehnologije, uključujući i sisteme za otkrivanje prevara.

Kako Aircash olakšava međunarodne novčane transfere i podizanje gotovine? Koje su ključne prednosti za korisnike koji šalju novac putem Aircash-a?

Transferi novca putem Aircash-a su instant, sa niskim naknadama i povoljnim provizijama za konverziju valuta, što zaista čini slanje novca iz, na primer, Nemačke ili Austrije u druge zemlje EU vrlo povoljnim, i to u samo nekoliko sekundi. Znamo koliko je bitno imati novac na raspolaganju kad god je to potrebno, tako da je uz AirCash Mastercard moguće podizanje gotovine na bankomatima širom sveta, što olakšava pristup vašem novcu bilo kada, bilo gde. Ukratko, Aircash nudi sigurne i povoljnije opcije za korisnike koji žele da šalju novac u inostranstvo i dobiju novac širom sveta.

Kada govorimo o Srbiji i međunarodnim transakcijama, Aircash će, kao i na drugim specifičnim tržištima, poštovati lokalne propise.

Aircash je nedavno upravo najavio planove za proširenje na regione van EU. Šta je motivisalo ovu odluku i koje izazove očekujete?

Propisi se usklađuju sa standardima Evropske unije, i uveren sam da ćemo ove godine biti u mogućnosti da pružimo klijentima osnovne usluge Aircash-a. Identifikovali smo potrebe naših korisnika i u potpunosti smo spremni da ih ispunimo. Iz međunarodne perspektive, privukli smo značajno interesovanje potrošača u ovom regionu EU, koji su sa oduševljenjem prihvatili naš proizvod. Prateći potrebe i zahteve korisnika, zabeležili smo značajan rast u određenim demografskim grupama, što ukazuje na veliki potencijal za širenje. Naši trenutni partneri i korisnici pokazali su veliku potražnju, posebno u zemljama ovog regiona.

Aircash snažno podržava beskontaktna plaćanja i transakcije i sigurno će biti uključen u različite inicijative i strategije za smanjenje sive ekonomije. Srbija ima nacionalnu kampanju za promociju beskontaktnog plaćanja, tako da Aircash svakako može doprineti tome.

Koje servise planirate da razvijete konkretno u Srbiji?

Ključne Aircash usluge u Srbiji baziraćemo na našim postojećim servisima. Ponudićemo jednostavne prekogranične transfere novca u skladu sa lokalnim propisima; to će olakšati međunarodne transakcije, čineći ih transparentnijim, efikasnijim i jeftinijim. Takođe planiramo da povećamo broj lokalnih trgovaca i pružalaca usluga koji prihvataju plaćanja putem Aircash-a, čime ćemo olakšati korisnicima obavljanje onlajn kupovina ili korišćenje usluga u prodavnicama, što će dodatno povećati obim bezgotovinskih transakcija. Dodaćemo i više prodajnih lokacija na kojima korisnici mogu dopuniti svoj novčanik gotovinom i nabaviti Aircash Mastercard, kako bismo učinili usluge pogodnijim i pristupačnijim. Ovo će olakšati upravljanje finansijama i proširiti pristup našim uslugama.

Koji su planovi za širenje usluga Aircash-a unutar EU i globalno?

Fokus je na novim servisima, proizvodima, tržištima. Rast, razvoj, inovacija, tehnologija, organizacija, struktura i iznad svega – ljudi su ključni. Uvek stavljamo potrebe korisnika na prvo mesto – zapravo, korisnici su ti koji određuju put i pravac našeg razvoja.

Koliki je značaj partnerstava koje je Aircash sklopio kako bi unapredio svoje usluge?

Strateška partnerstva mogu privući više korisnika, međunarodne organizacije mogu nam pomoći da se proširimo na nova tržišta i dosegnemo globalnu publiku, a saradnja sa poznatim i uglednim kompanijama može povećati poverenje i sigurnost korisnika u platformu.

Koje benefite imaju korisnici od ovih partnerstava?

Pružaju im veću praktičnost, sigurnost i dostupnost. Partnerstvo sa Mastercard-om omogućava korisnicima Aircash-a da jednostavno obavljaju transakcije i podižu novac sa bankomata širom sveta, uklanjajući prepreke devizne razmene i bankarska ograničenja tokom putovanja. Saradnje sa maloprodajom i platformama za e-trgovinu omogućavaju direktnu kupovinu koristeći Aircash novčanik, ali i pružaju ekskluzivne ponude i popuste, što dodatno unapređuje iskustvo kupovine. Osim toga, partnerstva sa uglednim kompanijama povećavaju poverenje korisnika u Aircash, čineći da se korisnici osećaju sigurno prilikom obavljanja transakcija i upravljanja finansijama. Pored toga, ova strateška partnerstva podržavaju proširenje Aircash-a na nova tržišta, proširujući njegovu korisničku bazu i jačajući njegovu prisutnost u finansijskom ekosistemu.

Da li planirate inovacije ili da uvedete nove funkcije kako bi dodatno unapredili korisničko iskustvo?

Inovacija je u našem genetskom kodu, pokreće dalji razvoj naših usluga bogatih funkcijama i neprestano unapređuje korisničko iskustvo. Usmereni smo na osvajanje novih tržišta, globalno proširenje sa lokalizovanim uslugama i dodavanje novih finansijskih alata kako bismo pružili još bolje korisničko iskustvo.

 

 

Related Posts