U konkurenciji za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ 26 preduzetnica

by Vesna Lapčić

Udruženje poslovnih žena Srbije će po šesnaesti put  dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu je 26 preduzetnica iz cele Srbije, a imena nagrađenih će biti saopštena na svečanosti 9. novembra u okviru  ceremonije dodele priznanja.

Priznanja se dodeljuju za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model, a komisija zadržava pravo da osim u ovim osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati. Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih petnaest godina na ovom događaju je promovisano više od 500 žena, a njih 151 je dobilo nagrade i priznanja.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, petu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Ove godine, po prvi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se specijalno priznanje – nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Medal za 2022. Konkurs organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

 

Related Posts