SorS se neće održati ove godine zbog korona virusa

by Vesna Lapčić

Na vanrednoj Skupštini udruženja SORS, koja je održana onlajn, promenjeno je rukovodstvo te je doneta odluka o neodržavanju SorS-a ove godine zbog epidemije koronavirusa.

Na 30. vanrednoj sednici Skupštine Udruženja SORS održanoj u petak za predsednika Skupštine izabran je dosadašnji zamenik predsjednika Edib Galijatović, predsednik Uprave Triglav osiguranja d.d. Sarajevo. Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja a.d. Podgorica.

Predsednik i zamenik predsednika izabrani su jednoglasno. Za njih je glasalo svih 31 članova koliko ih je učestvovalo na Skupštini. Inače Skupština broji 33 člana.

Donesena je i jednoglasna Odluka o neodržavanju 31. SORS-a 2020 zbog Covida-19, s tim da će se članovima Udruženja distribuirati Zbornik radova koji je bio u pripremi za SorS 2020.

“Na veliku žalost svih nas, ovogodišnje susrete smo morali otkazati. Nadam se da ćemo uskoro moći nastaviti s radom Udruženja na uobičajeni način i da ćemo se moći i okupiti, raditi, razgovarati i družiti se”, rekao je Zlatan Filipović, generalni sekretar Udruženja.

Na Skuštini je usvojen i zapisnik s 29. sednice Skupštine.

Foto: SorS.ba

Related Posts