Home BIZ Info SAM, Junski susreti: Želimo da pružimo dobre uslove mladima za razvoj

SAM, Junski susreti: Želimo da pružimo dobre uslove mladima za razvoj

by Vesna Lapčić

„Često pričamo o tome da Srbiji nedostaje kvalitetnih kadrova, da smo i mi kao zemlja zahvaćeni talasom odliva mozgova i cirkularnih migracija i to je naša realnost. Ono što možemo da se potrudimo, mi iz poslovne zajednice, jeste da našim zaposlenima i mladima pružimo dobre i kvalitetne uslove za razvoj i napredovanje i na taj način ih podržimo. Ako to radimo u okviru naših kompanija kao i šire, u okviru našeg udruženja, možemo se nadati da ćemo dati dobar primer i drugima i inspirisati ih da svi zajedno kreiramo takvo okruženje koje će podstaći mlade da ostanu ovde, ali i one koji su otišli, da se vrate u Srbiju, nakon što su stekli znanje i iskustva u inostranstvu“, rekao je Dragoljub Damljanović, predsednik SAM-a na tradicionalnim Junskim susretima menadžera.

Asocijacija, zajedno sa svojim članovima, osvrnula se na uspešnu prvu polovinu godine iza sebe, ostvarene rezultate, doprinos i podršku biznis zajednici i okruženju. Istovremeno, događaji i projekti koji su u planu ove godine najavljeni su i predstavljeni gostima, članovima, partnerima i saradnicima.

Uz osvrt na makroekonomski okvir poslovanja na koji utiču aktuelna svetska politička i ekonomska dešavanja, SAM je predstavio brojne aktivnosti usmerene na unapređenje okruženja, razmenu znanja, povezivanje ljudi iz sveta biznisa, jačanje međusobne podrške i saradnje. Sa odličnim rezultatom zaokružena je prva generacija prve SAM Akademije prošle godine, dok je u aprilu ove godine upisana druga generacija koja uveliko pohađa ovaj ekskluzivni edukativni program. Među brojnim inicijativama, posebno se ističe EXPAT program pokrenut sa ciljem umrežavanja i okupljanja naših menadžera u inostranstvu. Mladim menadžerima je i ove godine, omogućeno da se razvijaju uz ostvarene lidere preko Mentorskog programa koji je upisao VII generaciju.

Mihailo Janković, CEO, MK Group koja je dobitnik istaknutog priznanja „Poslodavac godine“ za 2021. godinu koje dodeljuju članovi Srpske asocijacije menadžera, istakao je koliki značaj imaju zaposleni u kompanijama. “Zaposleni su najveći kapital i najveća investicija kompanija“, poručio je Janković i dodao da je ulaganje u zaposlene sigurnost koja vodi u kontinuirani razvoj.

Gostima se obratila i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.

„Uz svesno praćenje promena oko nas, naši planovi su da nastavimo da dajemo doprinos razvoju biznisa i edukacije menadžera na svim nivoima. Nakon dve godine poslovanja u uslovima pandemije i dalje smo u nepredvidivim ekonomskim i spoljno-političkim okolnostima i iznad svega nam je potrebna kontinuirana razmena informacija, saveta i međusobna podrška i solidarnost. Zato nam je izuzetno važno da znate da smo tu za vas“, rekla je Jelena.

Unapređenje i doprinos rasta biznis sfere i zajednice preko deljenja znanja i iskustva, praćenje i obrada aktuelnih trendova i tema koje dominiraju tržištem i prikazivanje istih kroz razne dinamične formate za širu poslovnu i društvenu zajednicu, ostaju vizija i ciljevi Srpske asocijacije menadžera, koja je prvu polovinu 2022. godine uspešno zaokružila sa 460 članova.

You may also like