Paysend, fintech sa sedištem u Britaniji, ukida provizije za slanje novca u Kinu

by Vesna Lapčić

Paysend, globalna fintech kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji, započela je inicijativu podrške klijentima koji šalju novac svojim voljenim osobama u Kinu, zemlju koja je najviše pogođena Korona virusom pozivajući i druge da se pridruže akciji. Tokom marta će svi transferi ka Kini koji se budu obavili preko ove platforme biti bez ikakve provizije.

Kina ima više od 50 miliona stanovnika koji žive u inostranstvu i koji godišnje u tu zemlju pošalju blizu 70 milijardi dolara.

Abdul Abdulkerimov, osnivač i predsednik Paysend je izjavio pre nekoliko dana da je Korona virus milione porodica „zatvorio“ u kuće sa minimalnim kapacitetima da putuju, što je povećalo potrebu za dodatnim izvorima novca kako bi se svakodnevni život odvijao normalno. Paysend je, kako je rekao, misija koja bi trebalo da kreira bolje povezani svet u kojem će novac biti dostupan na onom mestu gde je najpotrebniji. „Nadamo se da će ukidanje provizija tokom marta omogućiti da se više novca pošalje u Kinu onima koji su pogođeni Korona virusom“, rekao je on.

Related Posts