Munich Re lansirao sajber osiguranje za poslovanje u oblaku

by Vesna Lapčić

Kompanije sve više koriste „oblak“ za čuvanje podataka. Vođena tim trendom, reosiguravajuća kompanija Munich Re je dogovorila saradnju sa Google Cloudom i Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) kako bi osmislili polisu sajber osiguranja namenjenu pokriću rizika poslovanja u „oblaku“. Inovativno sajber osiguranje nazvano je „Cloud Protection +“  i namenjeno je korisnicima  Google Clouda.

Polisa osiguranja će inicijalno biti ponuđena korisnicima Google Cloud u Sjedinjenim Američkim Državama i to onima sa prihodom od pola do pet milijardi dolara.

Kompanije su se udružile da bi objedinile stručnost Google Cloud-a za sigurnost specifičnu za oblak, ekspertizu za preuzimanje rizika Münich Re-a i AGCS-a. Google Cloud će omogućiti organizacijama personalizovani izveštaj o njihovom sigurnosnom položaju na platformi pomoću novog alata Risk Manager. Tako dobijene podatke kompanije dele sa osiguravačem što im omogućava da imaju uvid u potpuno transparentan i efikasan proces prihvatanja u osiguranje odnosno procene i prihvatanje rizika osiguravača.

Foto: Pixabay.com

 

Related Posts