Kat Norton, Miss Excel, za samo jedan dan zaradila 100.000$ od prodaje obuke

by Vesna Lapčić

„Kada ljudi razmišljaju o tome šta je potrebno za pokretanje posla, najčešće se čuju reči poput „borba“ i „stres“. Uvek sam bila stidljiva i zabrinuta osoba. Ali 2020. godine, uložila sam napor da promenim svoj način razmišljanja i započela svoju „buku za obuku“ u Excel-u, Miss Excel, tako što sam objavila TikTok video na kojem plešem ispred Excel lista. Moja strast da podučavam ljude kako da koriste Excel je sijala – i do februara 2021. zarađivala sam dovoljno novca da dam otkaz na poslu od 9 do 5 i unapredim svoj posao sa punim radnim vremenom. Mogla sam da radim 15 sati nedeljno i da putujem“, priča Kat Norton koja pojedincima i zaposlenima u kompanijama predaje Excel, a poslovnu ideju je razvila tek 2020. godine u jeku pandemije.

„Otkako sam iskoristila Miss Excel u posao za obuku softvera, ostvarila sam više od milion dolara prihoda. Devedeset pet odsto od toga je od prodaje kurseva pasivnog prihoda. U jednom trenutku sam čak zaradila 100.000 dolara od prodaje — za samo jedan dan“, kaže ova dvadeset i osmogodišnjakinja.

Ona navodi pet knjiga koje su joj pomogle da počne podizanje samopouzdanja i razvoje poslovnog razmišljanja:

1. „Tajne Dot Com-a: Podzemni priručnik za razvoj vaše kompanije na mreži pomoću tokova prodaje“
Autor: Russell Brunson

Ovo je taktički vodič za razvoj poslovanja digitalne prodaje. Rasel Brunson, osnivač softverske kompanije ClickFunnels, pomogao je preduzetnicima da prodaju proizvode i usluge vredne milione dolara.

„Koristila sam strategije navedene u njegovoj knjizi da izgradim tehnike generisanja potencijalnih klijenata i tokove prodaje koji omogućavaju da se moji onlajn kursevi prodaju bez dodatnog rada i generišu pasivni prihod“ kaže Kat Norton.

2. „Ti si ludak: kako da prestaneš da sumnjaš u svoju veličinu i počneš da živiš sjajan život“
Autor: Jen Sincero

Ova knjiga joj je, kako kaže, pomogla da identifikuje svoja samoograničavajuća uverenja, kako bi mogla da ih dekonstruiše i izgradi dovoljno samopouzdanja da vodi sopstveni posao.

„Zabavna poglavlja priča koje se mogu povezati, saveti mudraca i jednostavne vežbe ostavile su me motivisano i inspirisano“, kaže ona.

3. „Dvanaest i po: Iskorišćavanje emocionalnih sastojaka neophodnih za poslovni uspeh“
Autor: Gary Vaynerchuk

Iskreno i ponizno, autor bestselera, suosnivač Resi-ja i investitor Geri Vajnerčuk prikazuje najvažnije poslovne veštine i uključuje praktične savete kako da ih razvijete.

Ova knjiga je odlična polazna tačka za preduzetnike da identifikuju mogućnosti za lični rast podstaknut dubokim samoistraživanjem.

4. „Kvantni uspeh: 7 osnovnih zakona za uspešan, radostan i prosperitetan odnos sa poslom i novcem“
Autor: Christy Whitman

Autorka deli plan od 10 koraka kako da uspostavite snažne unutrašnje odnose sa profesionalnim kontaktima, stvorite kulturu uvažavanja za one u vašoj mreži i privučete buduće odnose i mogućnosti.

„Primena principa iz ove knjige pomogla mi je da privučem prilike — od medijskih spotova do korporativnih sponzorstava — i da unapredim svoj posao sa dolaznim potencijalnim klijentima umesto da plaćam publicitet“, kaže ona.

5. „Razmišljaj i obogati se“
Autor: Napoleon Hill

Ova knjiga je inspirativni klasik koji je prodat u više od 100 miliona primeraka. Deli mudrost više od 500 najuspešnijih američkih pojedinaca, grupisanih u 13 principa uspeha.

Studije slučaja u ovoj knjizi dale su joj, kako kaže, inspiraciju koja joj je bila potrebna da juri svoj san, dok su joj saveti o načinu razmišljanja dali alate.

Kat Norton predaje Microsoft Excel pojedincima, preduzećima i obrazovnim institucijama. Otkako je lansirala Miss Excel 2020. godine, povećala je svoju TikTok i Instagram publiku na više milion pratilaca.

Izvor: CNBC

Foto: Youtube/prt sc

Related Posts