Humanitarni projekat „Živeli“

by Vesna Lapčić

Belgrade Urban Distillery i Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje pokrenule su     zajednički humanitrani projekat pod nazivom „Živeli“, u okviru kojeg će se od prodaje rakije brenda „Branko“ u Sjedinjenim Američkim Državama, izdvajati novčana sredstva za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Deo zarade od svake prodate flaše rakije Branko na tržištu SAD, destilerija će donirati za projekat Pomoć  privredi koji na Kosovu i Metohiji sprovodi organizacija Kosovsko Pomoravlje.

Pomoć privredi obuhvata pomoć pojedincima za pokretanje porodičnog biznisa, podršku  proizvođačima za proširenje i razvoj proizvodnje, besplatnu obuku za pisanje poslovnih projekata za mlade i porodice koje žive na Kosovu i Metohiji.

Destilerija Belgrade Urban Distillery uspešno posluje u regionu i Evropi kao jedina destilerija otvorenog tipa u našem okruženju. Zahvaljujući transparentnosti i jedinstvenom pristupu proizvodnje i prodaje voćnih destilata, brend Branko prepoznat je i u drugim delovima sveta.

Vlasnik destilerije g. Branko Nešić želeo je da uspeh njegovog brenda motiviše i pomogne drugim domaćim proizvođačima da razvijaju i predstavljaju svetu svoje autentične proizvode. Kosovo i Metohija kao oblast velikog potencijala, ali izuzetno ekonomski nerazvijena, odabrana    je za podršku projekta „Živeli“. Zadatak humanitarne organizacije je rad na terenu, povezivanje destilerije sa proizvođačima kroz donacije, s obzirom da su njeni osnivači mladi ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji i upoznati su sa svim životnim okolnostima i mogućnostima za privredni razvoj južne pokrajine.

Predsednik H.O. Kosovsko Pomoravlje Nikola Vasić i vlasnik Belgrade Urban Distillery Branko  Nešić zvanično su dogovorili saradnju 24. decembra 2022. u Beogradu.

 

 

 

Related Posts